Външно търси 30 аташета с конкурс | webcafe.bg
newscafe

Външно търси 30 аташета с конкурс

Webcafe.bg
23.08.2011, 10:00 (обновена 23.08.2011, 14:18)
николай младенов

Външно министерство отваря системата към млади специалисти

Министерство на външните работи обяви общ конкурс за 30 млади специалисти, които да назначи на работа като стажант-аташета. Предвидената за одобрените кандидати заплата е 480 лева.

От МВнР уточниха, че това е част от реформата в дипломатическата служба, която цели прозрачни условия за кариерно развитие и отваряне на системата към младите и компетентни специалисти.

От вчера желаещите да се явят на конкурса вече могат да подават документи. Срокът за това е две седмици.

От Външно казаха още, че конкурсът ще се състои от два етапа - писмена част, която ще съдържа решаване на тест и изготвяне на кратък ситуационен анализ, и устно интервю с допуснатите след първия етап кандидати.

Според условията кандидатите трябва да са български граждани, които да имат магистърска степен, компютърна грамотност и да говорят най-малко два чужди езика, единият от които да е официален за Организацията на обединените нации, и да не страдат от хронично психическо заболяване.

Допълнителните умения и квалификации (като владеене на хинди, албански и иврит например) ще увеличат шансовете на желаещите.

Oще: аташета  конкурс  мвнр  специалисти 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани