Аллах тресе замята, защото младежите не спазват нормите на исляма | webcafe.bg
newscafe

Иран: Причината за земетресенията: много секс

Webcafe.bg
17.04.2010, 12:52 (обновена 17.04.2010, 13:18)
иран, пазар

Иранци на пазар

Увеличаването на незаконните сексуални връзки е причината за зачестяването на земетресенията - категоричен бе аятолах Казем Седиги, имам на петъчната молитва в Техеран.

Природните катастрофи са резултат от нашето собствено поведение, заявява Седиги цитиран от всекидневника "Афтаб". Многото зле облечени жени (неспазващи традиционното ислямско облекло) покваряват младежите, а увеличаването на незаконните сексуални отношения води до нарастване на броя на земетресенията, уточнява аятолахът.

Консервативното духовенство в Иран редовно заклеймява неспазването на изискванията на стриктното ислямско облекло от част от младите иранки, особено в Техеран и в големите градове на страната.

Нямаме друг избор освен да спазваме правилата на исляма, изтъква Седиги и припомня неотдавнашно предупреждение на президента Махмуд Ахмадинеджад за риска от земетресение в Техеран.

Според Седиги необходимо е колективно усилие за решаване на проблемите на обществото, предизвикани от покачването на възрастта за встъпване в брак и увеличаването на броя на разводите.

Oще: земетресения  иран  религия 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани