Проверката на НАП за имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов все още продължава | webcafe.bg
newscafe

НАП още си проверява Цветанов заради 6-те апартамента

Webcafe.bg
21.01.2011, 15:29 (обновена 21.01.2011, 15:55)
Красимир Стефанов

През октомври м.г. шефът на НАП Красимир Стефанов съобщи, че за пълна проверка на съответствие на доходите на Цветан Цветанов и имущественото му състояние ще са необходими 2-3 месеца...

Още продължава проверката на Националната агенция по приходите (НАП) за имотното състояние на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов. Това съобщи днес финансовият министър Симеон Дянков на парламентарния контрол в отговор на питане на депутата от БСП Корнелия Нинова.

НАП съобщиха, че започват проверка на доходите на Цветанов, на 17 октомври м.г. Тогава избухна скандалът за неясните средства, с които вицепремиерът е купил апартаментите, обявени в декларацията му пред Сметната палата.

Проверката е възложена на териториалната дирекция на НАП в София и е указано да се извърши съпоставка между притежаваното имущество и направените разходи от Цветанов с декларираните и получените от него доходи, каза само Дянков.

В публичен отчет пред парламента, предаван пряко по БНТ и БНР, Цветан Цветанов съобщи, че част от средствата са му предоставени от родителите на съпругата му, част - спестени от заплати, и част - от работата му като консултант. Той така и не уточни коя е фирмата/институцията, за която е предоставил консултантска помощ.

Нинова напомни, че още на третия ден от изнесените данни шефът на НАП Красимир Стефанов е заявил, че е направена проверка и всичко е законно. Тогава Стефанов каза, че за качествена проверка ще са необходими 2-3 месеца. Значи е крайно време вече да излязат...

"Сега след три месеца няма резултат, да не би да е възникнал някакъв проблем и да се чудите как да го прикриете", усъмни се депутатът от БСП. Това противоречи на декларацията ви за прозрачност и публичност, очевидно прикривате или търсите начин да се измъкнете от ситуация, за да оневините Цветанов, добави Нинова.

"А за вас направо ми е мъчно - да сте принуден да търсите начин да измиете очите на основния си враг в правителството, с който се борите кой, как и какво да вземе от контрабандата", заяви Корнелия Нинова към Дянков. 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.09.2010, 21:31

1 scorpio | 21.01.201119:10

Три месеца за проверка на едно физическо лице... Чуди се Ми то така от ТД на НАП - София за година могат да проверят всичко на всичко 4 (четири) човека... Ама те са стотици хиляди фирми - тях кой ще провери? Къде е контрола, с който толкова много се хвалеха (че и 'фърчила използваха) разните му стефановци? Или за на наш'те може и да се скатаваме, но бай Пенчо с бараката на Панчарево трябва с багери да го заровим. "За кокошка - няма прошка..." всъщност такова си ни е правителството - кокошкарско, което е логично при интелектуалния потенциал на Баш Министъра
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани