Първанов поиска алтернатива на Борисов | webcafe.bg
newscafe

Първанов поиска алтернатива на Борисов

Webcafe.bg
13.09.2010, 17:53 (обновена 13.09.2010, 18:04)
бойко борисов, георги първанов

Премиерът се ръкува с президента преди няколко месеца, но двамата периодично се захапват един друг в публичното пространство

Държава, в която премиерът се опитва да превърне 8 милиона сънародници в обекти на своята политика, не е зле да има алтернативна визия, алтернативна политика, каза днес Георги Първанов

Изказването си държавният глава направи по повод думите на министър-председателя Бойко Борисов, че президентът е политически субект, а не институция и трябва да си каже приоритетите, предаде кореспондентът на БГНЕС в Стара Загора.

"Георги Първанов беше държавен глава допреди няколко месеца, сега вече е политически субект и всички знаем, но се правите, че не знаете, че прави политически проект", каза вчера премиерът Бойко Борисов.

Според Първанов, в момента в България трябва да се говори и да се състои дебат за реалните проблеми в страната като здравеопазване, социалната сфера - как да се решат финансовите проблеми чрез бюджет 2011.

Георги Първанов каза и още, че не може да отговаря докрай на такива "закачки".

"Политиката е място за разумния компромис, място, където трябва да се спазват правилата. Аз спазвам правилата", заяви държавният глава.

Президентът присъства днес на тържеството по случай откриването на новата учебна година в Тракийския университет в Стара Загора.

В поздравителното си слово той посочи, че живеем във време, в което отношението към науката и образованието е нихилистично.

"Категорично не приемам виждането, съгласно което на тях се гледа като на някаква тежест, като бреме за бюджета и средствата за висше образование обикновено са на остатъчен принцип, каквото остане", каза още Първанов.

Според президента е нужен нов модел за развитието на висшето образование, който предполага нов модел на учебния процес и преподаване, действена система за оценяване, както и изграждане на реален рейтинг на университетите в България.

Oще: алтернатива  бойко борисов  георги първанов  образование 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.