Застрахователите на Стависки не искат пари от Мануела | webcafe.bg
newscafe

Застрахователите на Стависки не искат пари от Мануела

Webcafe.bg
18.06.2011, 18:39 (обновена 18.06.2011, 18:50)
максим стависки

Снимка: © Sofia Photo Agency

В позицията на компанията се посочва, че тя публично се отказва от средствата в размер на 12 120 лв., които съдът задължи Мануела Горсова да заплати на застрахователното дружество

Компанията "Дженерали Застраховане" АД никога не е предявявала и няма никакви претенции към получаването на обезщетение от страна на семейството на Мануела Горсова. Това се посочва в информация на застрахователното дружество до БТА във връзка с появилите се през последните няколко дни в общественото пространство и медиите коментари, свързани със съдебното решение на Софийски градски съд по делото на Мануела Горсова срещу "Дженерали Застраховане" АД и Максим Стависки.

В позицията на компанията се посочва, че тя публично се отказва от средствата в размер на 12 120 лв., които съдът задължи Мануела Горсова да заплати на застрахователното дружество. Компанията никога не е изисквала тези средства и не е имала намерението да ги приема предвид тежкото състояние на Мануела и трагедията, която изживяват нейните близки, уточняват застрахователите.

Те уверяват, че компанията ще изпълни всички свои задължения като застраховател по отношение на разходите, които предстои да бъдат направени за бъдещото лечение на Мануела с единственото условие, че те са доказани с документи.


"Дженерали Застраховане" АД по законово установения в България ред няма право да плаща направени разходи от семейството, за които няма представени документи. Това е и в защита на интереса на Мануела Горсова, тъй като без доказателства тези пари биха могли да бъдат използвани за цели, различни от нейното лечение, се посочва в съобщението.

На 14 юни Софийският градски съд отхвърли иска, предявен от Мануела Горсова, за 189 254,21 долара към застрахователното дружество "Дженерали". Горсова, която бе представена чрез настойник - майка й Диана, беше осъдена да плати направените от застрахователя разноски - 12 120 лева, както и да заплати на Максим Стависки направените по делото разноски - 8 660 лева.

Oще: максим стависки  мануела горсова 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.