Партията на Меглена Кунева остава в Реформаторския блок | webcafe.bg
newscafe

Партията на Меглена Кунева остава в Реформаторския блок

Webcafe.bg
02.06.2014, 12:58 (обновена 02.06.2014, 15:32)
Меглена Кунева

Снимка: © FB/Meglena-Kuneva

ДСБ да преглътнат, ролята на ДБГ да се изпрати Иван Костов в заслужен отпуск

Партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите" остава част от Реформаторския блок, след като Кунева беше изместена от първото място в листата на коалицията от партии за европейските избори.

След провеждане на Национален съвет на партията, тя потвърди, че ДБГ е решено да мине целият цикъл избори заедно с другите партии в РБ. Кунева отчита изборния резултат на реформаторите като успех, защото само 1000 гласа не са достигнали за вкарването на втори кандидат в ЕП. В същото време е нужен внимателен анализ на слабите страни в предизборната кампания, казва Кунева.

„За мен тези избори имаха една задача - да демонстрираме единство и че можем да работим заедно, да си вярваме. Това беше и причината и да не водя никаква преференциална лична кампания, а да работя за общия успех, което и постигнах", каза Кунева. Тя подчертава, че воденето на лична кампания, би се отразилонегативно на Блока.

От партията ще искат преструктуриране на Реформаторския блок и засилване на „колективното начало" на структурите на коалицията от партии. Освен това представителите на ДБГ в Реформаторския блок вече ще са задължени да внасят за предварително разглеждане в Изпълнителния съвет на партията всички важни въпроси, по които предстои вземане на решения в РБ.

Според Даниел Вълчев Реформаторският блок работи малко хаотично и трябва да е по-ясно как се вземат решенията, затова предлага да се помисли за по-силно лидерство в Блока.

На въпрос за говорителя на Блока Вълчев отговори, че няма нищо персонално в решението на НС на ДБГ да се иска преструктуриране на работата и по-силно лидерство. „Г-н Кънев е говорител на блока, не е негов лидер. Проф. Минеков пък е говорител на ДБГ. Когато Блокът прерасне в нещо по-голямо, въпросът за лидерството ще се появи несъмнено", обясни още Даниел Вълчев.

На въпрос за отношенията с ДСБ Вълчев каза, че както партньорите преглъщат огорчението, че не всичко беше партньорско до момента, така нека и колегите от ДСБ да преглътнат, че ДБГ имаше решаващата роля да изпратим г-н Иван Костов в заслужен отпуск.

Oще: даниел вълчев  дбг  дсб  европейски избори  европейски парламент  еп  меглена кунева  партии  реформаторски блок 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.06.2013, 01:37

1 Виктори | 03.06.201401:23

Сметката за изпращането на г-н Костов в "заслужен отпуск" плати г-жа Кунева.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани