Бюджетната комисия подкрепи бюджета на НЗОК | webcafe.bg
newscafe

Парите за НЗОК минаха на бюджетна комисия

Webcafe.bg
04.08.2014, 11:32 (обновена 04.08.2014, 12:18)
народното събрание

Снимка: © В.Е.

БСП и ДПС подкрепиха промените в бюджета на Здравната каса

Актуализацията на бюджета на НЗОК с 225 милиона лева беше подкрепена от общо седемте депутати на БСП и ДПС в Комисията по бюджет и финанси.

По време на гласуването отсъстваха депутатите от ГЕРБ и "Атака". Допълнителните 225 милиона лева в бюджета на НЗОК ще се осигурят със съкращения в бюджетите на други ведомства, което става чрез поправки в заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет - единствените, които бяха променени по време на заседанието на комисията. Останалите предложения за актуализация на държавния бюджет бяха подкрепени единствено от двамата представители на ДПС в комисията, като народните представители от БСП гласуваха „въздържал се".

По предложение на финансовия министър са отпуснати и допълнителни 50 млн. лева на Фонда за бедствия и аварии към Министерски съвет, а парите ще дойдат чрез промяна на макрорамката и преразпределение на средства.

Парламентът трябва да гласува на второ четене законопроект за изменение на държавния бюджет и бюджета на НЗОК. Народните представители ще ще решат и дали да позволят на служебното правителство да води преговори и да сключва договори за външни заеми с други държави, Европейския съюз и неговите институции, както и с други международни организации и финансови институции.

Oще: актуализация  атака  бсп  бюджет и финанси  бюджетна комисия  герб  дпс  здравна каса  комисия  нзок  финанси 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани