17 напуснаха софийските ръководства на ДСБ | webcafe.bg
newscafe

17 напуснаха ръководствата на ДСБ в София

Webcafe.bg
25.04.2012, 10:56 (обновена 25.04.2012, 11:16)
Иван Костов

Снимка: © БГНЕС

Напускащите смятат, че ДСБ съществува самоцелно и не са съгласни с провежданите политики

"Напускаме с огорчение, защото каузата, на която отдадохме времето, енергията и мечтите си, се превърна в инструмент за политическо оцеляване". Това пише в декларация, подписана от над 17 председатели и членове на районни ръководства от ДСБ-София, които прекратяват членството си в партията.

"Ръководството на ДСБ подмени ценностите, с които се основа ДСБ, доведе партията до дълбока криза, която не можа да преодолее, имитира опозиция и не защитава интересите на гражданите, заявиха районните ръководства на Лозенец, Възраждане, Панчарево, Студентска и Кремиковци.

Сред изброените причини за решението са още пълна липса на активна политическа и обществена дейност на местните структури на ДСБ; неучастието в местни инициативи, което да легитимира партията сред избирателите, превръщането им в инкасатори на членски внос и рязкото спадане на броя на членовете и симпатизантите.

В декларацията е посочено още, че нездравата атмосфера е довела софийската организация на ДСБ до катастрофално състояние, при което духът и енергията на свободомислещите в ДСБ са били употребени за оцеляването на тесен кръг хора. „Ръководството на партията проспа предложенията за дебат върху състоянието й и предпочете да нападне и обругае тези, които го направиха. В резултат ръководството на ДСБ: подмени ценностите, с които се основа ДСБ; доведе партията до дълбока криза, която не можа да преодолее; имитира опозиция и не защитава интересите на гражданите", пише в декларацията.

Преди две седмици Даниел Митов, Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин прекратиха членството си в партията на Иван Костов. Те написаха в мотивите си, че никога няма да приемат, който и да е да представя тяхното участие в политиката като своя инвестиционна програма.

"В началото на 2012 г. се опитахме да повдигнем дебат за случващото се в ДСБ и десницата, за липсата на кауза и за заплахата да оставим най-активната част от българското общество без политическо представителство. Дебат обаче не се случи. Вместо това, ни беше отговорено, че вече няма да се "инвестира" в нас", заявиха тогава напусналите.

Oще: дсб  кауза  партия 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.04.2011, 06:08

1 apropos | 13.05.201211:37

"В началото на 2012 г. се опитахме да повдигнем дебат за случващото се в ДСБ и десницата, за липсата на кауза и за заплахата да оставим най-активната част от българското общество без политическо представителство. Дебат обаче не се случи...."

Не разбрах какви са идеите за дебата.

СЕГА СА СВОБОДНИ И ДА СИ ГИ КАЖАТ,
И ДА ДАДАТ НЯКОЯ И ДРУГА НА КУНЕВА-ПРУМОВА, ЗАЩОТО ОСВЕН, ЧЕ ЩЯЛА ДА СТРОИ КИНОСАЛОНИ В БЕЗЛЮДНИТЕ НИ МАЛКИ ГРАДЧЕТА И СЕЛА С ЕВРОПАРИ,
НЕ СЪМ ЧУЛ ОТ НЕЯ НИКАКВА ДРУГА ИДЕЯ.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани