Дневникът на атентатора от Норвегия Андери Брайвик | webcafe.bg
newscafe

Убиецът от Норвегия: "Обясних на Господ, че трябва да победя!"

Webcafe.bg
25.07.2011, 10:12 (обновена 25.07.2011, 18:42)
остров

Снимка: © Getty Images

Продължава издирването на изчезналите деца на остров Юьтоя

Часове преди да извърши двата атентата в Осло и острова Ютоя норвежецът Андерш Брайвик публикува манифест от 1500 страници на английски език, озаглавен "2083 - Европейска декларация на независимостта", както и дневник, в който описва подготовката за нападенията.

Тя е разделена на три части, като първите две се концентрират върху провала на интеграцията на мюсюлманите в Европа и последиците от този процес за континента.

Третата е за "оперативни съвети за борбата срещу общия враг" и завършва с интервю с Андерш, както и детайлно описание на цялата му операция.

Книгата завършва на 22 юли в 12.51 часа, а в 15.26 Брайвик взривява лизинговия микробус Wolksvagen Crafter с точно 1160 килограма взривно вещество пред Regjeringskvartalet - сградата на правителството в Осло.

Психопатийно

"Провалът не е възможност за мен", пише на 8 май Брайвик след като три дни преди това е описал как започва да мели таблетките аспирин - първо използвайки чуканче, а после "сложих таблетките на пода и ги похлупих с пластмасова плоскост. Използвах силата на гравитацията, за да ги разбия с моя 20-килограмов дъмбел."

11 май "Доста е смешно, на практика да се намирам над най-голямата военна база в страната. Би ми спестило доста време, ако можех просто да "заема" чаша захар и 3 килограма експлозив C-4 от моя добър съсед :-)"

14 май "Продължавам да синтезирам ацит-салицинова киселина от аспирина... Днес е финалът на Евровизия! Обичам го тоя конкурс! Участието на държавата ми е боклук, политически коректно както винаги... Кенийка, търсеща убежище, която изпълнява песен на бонго... Много представително за Европа и държавата ми".

27 май "Купих си 12 блендера - стационарни и ръчни, различни марки, за да видя кой работи най-добре. Изглежда перфектният блендер е "Електролукс".

11 юни "Днес се молих за първи път от много дълго време. Обясних на Господ, че освен ако той не иска марксистко-ислямистки съюз и ислямско превземане на Европа, което ще унищожи напълно християнството през следващите 100 години, той трябва да направи така, че бойците, биещи се за върховенството на християнството в Европа, да победят."

13 юни "Подготвих изпитателно устройство днес и отидох в отдалечен район. Запалих фитила, отдръпнах се и зачаках. Това може би бяха най-дългите 10 секунди, които съм изпитвал... БУМ! Детонацията беше успешна!!! :-)"

25 юни "Реших да отида с колата до южен град, да хапна и да си взема малко китайско за вкъщи. Там имаше относително секси девойка в ресторанта, която ме оглеждаше. Изискани хора като мен са рядка стока тук и затова ми прави впечатление, че привличам внимание... Заради начина ми на обличане и външния вид трябва да е."

18 юли "Тази нощ, след залез слънце, натоварих всичко в камиона. Все още трябва да го укрепя. Изпробвах екипировката. Изморително! Добра тренировка обаче. Пия по четири протеинови шейка на ден, за да увелича максимално натрупването на мускули."

22 юли "Стартирах взривовете в предварително определените места. Имам материал за поне 20 взрива. Това ще бъде всичко или нищо... Това ще е първият бал с маски тази есен, ще се облека като полицай. Пристигам с пагони :-) Ще бъде страхотно, хората ще са много шокирани Отделна бележка: представи си, ако силите за сигурност ме посетят през идните дни. Сигурно няма да ме разберат и ще ме сметнат за терорист, хаха."

"2083 - Европейска декларация на независимостта"

В идеологията си Брайвик посочва, че изобщо не мрази мюсюлманите: „Признавам, че има великолепни мюсюлмански личности в Европа. Всъщност, даже съм имал няколко мюсюлмани приятели през годините, които все още уважавам. Това обаче не значи, че ще приема ислямско присъствие в Европа. Мюсюлманите, които не се асимилират на 100% до 2020 г. ще бъдат депортирани, веднага щом успеем да завземем властта.

"Признавам, че съм отвратен от сегашното развитие на нещата. Въпреки това бих казал, че съм мотивиран от любовта ми към Европа, към европейската култура и всички европейци. Това не значи, че съм срещу разнообразието. Но да приемаш разнообразието, не значи да подкрепяш геноцида срещу собствената ти култура и народ".

"Посветих 9 години от живота ми работейки над този проект"

"Около 2000 г. осъзнах, че демократичната борба срещу ислямизацията и европейския мултикултурализъм е изгубена. Той отиде прекалено далеч. 40 години диалог с културните марксисти/мултикултуралисти приключиха катастрофално. Сега ще отнеме само 50-70 години преди ние европейците да станем малцинство. Веднага щом осъзнах това, реших да проуча алтернативни форми на съпротива".

"Свързах се със сръбски културни консерватори по интернет. Това по-късно доведе до връзката ми с няколко ключови личности в Европа и до създаването на групата, която по-късно създаде военен реди трибунал... Рицарите тамплиери".

"От тогава насам имаше няколко случая, които ме направиха още по-убеден във възгледите ми. Сред тях бяха страхливите действия на правителството ми относно карикатурите на Мохамед и решението да бъде дадена Нобеловата награда за мир на ислямски терорист (Арафат) и други почитатели на исляма. Имаше и десетки други проблеми".

По-добре да убиеш повече, от колкото по-малко

"Ако не си съгласен или не можеш да убиваш жени, заради принципите на рицарството може би трябва да се откажеш изцяло от въоръжената съпротива и да разгледаш възможността да създадеш друг десен блог."

"Когато решиш да удариш е по-добре да убиеш повече, от колкото по-малко, иначе рискуваш да намалиш идеологическото значение на удара. Обясни какво си направил (в изявление, разпространено преди операцията) и накарай всички да разберат, че ние, свободните европейци, ще ударим отново и отново".

Oще: андерш брейвик  аспирин  атентат  взрив  дневник  манифест  мюсюлмани  норвегия  юьтоя 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.07.2011, 17:30

15 Люба6а | 26.07.201117:50

Островът е сборище на социалистите-ковачница на кадрите от работническата партия.няма смисъл да ви казвам колко работят-като сегашният премиер Столтенберг-същият трудов стаж на седниШефф.Брейвик затова нанася удра там-смята,че тези са 'предателите 'на своята родина!Я ми кажете сега защо в Чалгария си нямаме Брейвик,а?За хубаво или за лошо-ЗАЩО?И защо НИКОГА НЯМА ДА ГО ИМАМЕ глупчо
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.03.2011, 19:29

14 Архангел | 26.07.201112:52

18 юли "Тази нощ, след залез слънце, натоварих всичко в камиона. Все още трябва да го укрепя. Изпробвах екипировката. Изморително! Добра тренировка обаче. Пия по четири протеинови шейка на ден, за да увелича максимално натрупването на мускули."
...
Що не се обади бе човече Много щастлив щяхме да помогнем на драго сърце! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.03.2011, 19:29

13 Архангел | 26.07.201112:38

Битките за Господ се водят със Слово, а не с оръжие.
...
Откъде го изведе това твърдение?
Ако Господ искаше битките да се водят със слово нямаше да допусне тези събития, както между впрочем не допусна ядрена война.Въобще Господ не би допуснал Инквизицията, Кръстоносните войни, а и не само тях.

Освен това една голяма 4аст , може би 99,5% от населението е като зомбирано с определени техники прилагани на широк фронт-химикали в храната, водата, медикаменти, медии, електромагнитни излъчвнаия и един куп методи за псхически контрол.Така че -какво слово?По-голям аполза ще има от словото ти ако го четеш на маймуните в зоопарка. Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

12 lele male | 26.07.201111:26

Максималната присъда в Норвегия е 21 години, макар че при особено тежки обстоятелства може да бъде удължена Въпрос

Хммм май си струва да обмисля въпроса за норвежко поданство Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

11 boris | 26.07.201111:08

"Обясних на Господ, че трябва да победя
-----------------------------------------------------------------------
Битките за Господ се водят със Слово, а не с оръжие. Това е нещото което много такива като този не разбират. Правотата на каузата е според всекиго различна, но ако тя съдържа истина и е убедителна ще пребъде. След година никой няма да го помни, толкова колкота някой днес помни московските атентатори от миналата година. Ако формулираш един въпрос, и една идея и тя съдържа правдата - и теб да те няма тя ще живее. Избрал си е кауза, но си е избрал и лесният път. А лесният път не води до успеха.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

10 Mile Manolov | 26.07.201110:43

"Участието на държавата ми е боклук, политически коректно както винаги... Кенийка, търсеща убежище, която изпълнява песен на бонго... Много представително за Европа и държавата ми"."

Това е по-добро от сичко за леф ^^

"Светът на метъла е прекрасен и удивителен"
- из обръщение на директора на Металопреработвателен техникум "Атанас Буров"
- Панагюрище към първокурсниците.

;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.03.2011, 19:29

9 Архангел | 26.07.201110:06

бележка: представи си, ако силите за сигурност ме посетят през идните дни. Сигурно няма да ме разберат и ще ме сметнат за терорист, хаха.
....
Много щастлив Много щастлив Много щастлив Аз се насрах-ебаси самоиронията има тоя!Велик си човече! Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.07.2011, 17:23

8 Swingers_Sf | 26.07.201102:43

Погледът и очите на този човек са като грим,сякаш е с маска.
Поглед на нацист,има вид на някой от мъчителите в концлагерите,на мен лично ми прилича на Химлер в малко по-фин вариант и без очила и по-дълга коса.
Абсолютно изкуствена физиономия,студени,безизразни очи,криещи дори перверзия,нещо извратено и сякаш си е сложил очна линия,на такъв прилича.
Иначе има високо чело,което е признак за умен човек,но какво от това,след като е луд?!?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.05.2010, 09:31

7 Enigma | 26.07.201100:19

Изперкъл изверг, разстрелва невинни, това е истината...всичко останло дето се пише говори и т.н. си е чиста проба манипулация на общетвеното мнение.

Отново се опитват да ни накарат да се страхуваме, аз не виждам тука терористи, не виждам и опасност за Люлин или ББ.

Виждам че Норвежците са олабили дисциплината и сега искат хората доброволно да си дадат правата в ръцете на властта и така да дадат пример на останалите демокрации....

глупчо
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

6 Мина | 25.07.201117:32

И аз много се чудех как се чете така написаното име... докато не открих, че са започнали да го пишат правилно: Ютьоя! Това вече е читаемо Смее се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани