Смениха министерския караул | webcafe.bg
newscafe

Смениха министерския караул

Webcafe.bg
29.05.2013, 14:32 (обновена 29.05.2013, 15:01)
Министерски съвет

Снимка: © Явор Николов

Служебният кабинет сдаде властта

Аз ви оставям България в малко по-добро състояние, отколкото я заварих. Това заяви служебният премиер Марин Райков на церемонията по предаването на властта в Министерски съвет. В Гранитната зала присъстваха в пълния си състав и двете правителства.

Марин Райков посочи, че служебният кабинет е намалил дефицита с 446 млн. лв., а фискалният резерв се е увеличил с 1.534 млрд. лв. „Това са само цифри, но те показват желанието на нашия екип", посочи служебният премиер.

Той пожела на приемника си Пламен Орешарски да се ползва с по-големи обществена толерантност и доверие. Според Райков, България има нужда от последователност на усилията в социалната, икономическата и външната политики. „Първият атестат за държавничество е отказът от реваншизъм и постоянни революции", категоричен беше бъдещият ни посланик в Рим.

Пламен Орешарски му благодари и посочи, че служебният премиер се е постарал да го информира максимално добре за неотложните въпроси.

„Много често в последните седмици мои приятели ми задаваха въпроса какъв трябва да бъде човек, за да стане премиер в този момент. Струва ми се, че в период на криза всеки трябва да дава каквото може, пък, както се казва, да става каквото ще", заяви новият премиер. Той си пожела в края на мандата да може да покаже по-добри резултати от тези на Райков.

„Може и да не успеем да станем богати и проспериращи в края на мандата, но се надявам всички български граждани да имат много повече надежди и по-голяма увереност, че пътят е правилен", каза премиерът.

На журналистически въпроси за конкретните мерки срещу корупцията в съдебната система, медийния монопол и др. Пламен Орешарски поиска „седмица-две толеранс", след които всяко министерство ще даде пресконференция, на която ще бъдат очертани най-неотложните задачи.

Oще: власт  дефицит  марин райков  пламен орешарски  правителство  фискален резерв 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани