Българска банка за развитие си смени Надзорния съвет | webcafe.bg
newscafe

Промени в надзора на Българска банка за развитие

Webcafe.bg
30.09.2014, 18:04 (обновена 30.09.2014, 18:20)
кирил ананиев

Кирил Ананиев е сред новите членове на Надзорния съвет на банката

Надзорният съвет на Българска банка за развитие бе сменен на проведеното днес Общо събрание на банката. Новите членове са Димитър Димитров, Кирил Ананиев и Атанас Кацарчев. Те заменят проф. Николай Неновски, Деница Кирова и Емил Караниколов, които влязоха в надзорния съвет на банката в началото на юли - малко след като беше затворена КТБ.

Кирил Ананиев е заместник-министър на финансите в служебния кабинет. В периода 1998-2009 г. е заместник-министър на финансите при три последователни правителства. Бил е също секретар по финансова политика в администрацията на президента на Република България и съветник към политическия кабинет на министър-председателя. В периода 2006-2009 г. е член на Надзорния съвет на Българска банка за развитие.

Атанас Кацарчев е данъчен и финансов консултант, също бивш заместник-министър на финансите, председател и член на управителни съвети на търговски дружества, в момента е съветник на министъра на финансите. В периода 2001-2006 г. е член, а от 2006-2009 г. и председател на Надзорния съвет на Българска банка за развитие.

Димитър Димитров е  бивш изпълнителен директор на ОББ, заместник-министър на икономическото развитие, подуправител на БНБ, изпълнителен директор на БКК и други. От 2001 до 2011 година е член на Управителния съвет на Българска банка за развитие.

Промените ще влязат в сила след вписването им в Търговския регистър.

Oще: банка  банки  брр  българска банка за развитие  министерство на финансите  надзорен съвет  финанси 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани