Депутатите одобриха декларация, в която осъдиха действията на „Атака" пред софийската джамия миналия петък | webcafe.bg
newscafe

Парламентът: "Атака" е опасна за управлението и етническия мир

Webcafe.bg
27.05.2011, 10:11 (обновена 28.05.2011, 11:01)
иван костов

Снимка: © БГНЕС

Декларацията е срещу опитите за подкопаване на етническия мир в страната

Със 127 гласа "за" и нито един "против" и "въздържал се" депутатите одобриха декларация, в която осъдиха действията на „Атака" пред софийската джамия миналия петък.

Случилото се е реална заплаха за националната сигурност на България, заяви съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов, който е един от вносителите на документа. По думите му свидетелство за това е, че в сайтове на крайни ислямисти случилото се се определя като "оскверняване на петъчната молитва", за което трябва да бъдем наказани.

Декларацията е срещу опитите за подкопаване на етническия мир в страната, обясни от трибуната Костов. В документа се казва, че „Атака" „се изолира от българското демократично общество. Поведението й е дълбоко чуждо на българския народ, на неговата религиозна търпимост и етническа толерантност".

След своя опит за агресия срещу етническия мир, създаващ заплаха за националната сигурност на Република България, политическа партия "Атака" е опасна за управлението в страната", пише още в декларацията.

Настояваме всички компетентни институции да предприемат необходимите мерки и да осигурят спазването на закона и конституцията, каза още Костов. Той призова медиите да не дават трибуна на "езика на омразата". Той увери всички граждани, независимо от техния произход и убеждения, че правата им са защитени от Народното събрание.

Иван Костов призова мюсюлманите, които са получили разрешение от общината също да направят митинг, да не се поддават на провокации, защото няма нужда да защитават сами себе си, след като властта може да го стори. "Да не отпушваме бутилката на религиозното напрежение в страната, това понякога става дори с добри намерения - не контролираме емоциите си и не владеем нервите си, но това дава основания на хората да се превърнат в тълпа и да нападнат други", обясни още Иван Костов. Той увери, че не искат провокации нито от едната, нито от другата страната.

По-рано депутатът от партията на Волен Сидеров Явор Нотев повтори в пленарната зала, че имат информация, че за днес се готви провокация срещу джамията в столицата и увери, че те нямат намерение да провеждат митинг там или на друго място. Още вчера лидерът на "Атака" предупреди за възможни безредици по време на петъчната молитва в джамията "Баня Башъ"

В декларация от името на председателя Волен Сидеров той обяви, че правят вътрешнопартийно разследване за запалването на рогозките пред джамията и до момента са установили, че това не са членове на партия "Атака". "Никога не съм призовавал към физическо насилие и унищожаване на чуждо имущество", заявява Сидеров.

В гласуването на декларацията депутатите от "Атака" не участваха, а Станислав Станилов заяви, че документът е нелегитимен, тъй като все още няма резултат от разследването на сблъсъците.

Oще: атака  декларация  депутати  джамия  етнически мир  иван костов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.06.2011, 22:46

7 KKK_20 | 05.06.201123:59

Щом "Атака" е опасна, ДПС каква е? Та тя е направо противиконституционна. Защо се надава вой до небесата за едната и се мълчи за другата?
Костов, да не би да се надяваш ББ да замени непослушната "Атака" с "ДСБ"? Напразни
надежди Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.01.2011, 15:52

6 Бойко Стефанов | 28.05.201116:36

"Бойко Стефанов|,
Безспорно е истина това за АТАКА, което вие застъпвате.
НО нищо не казвате за ДПС?
ДПС е същата по "структура и идеи" като АТАКА при това още по опасна- била във властта, крала милиарди от българските данъкоплатци с които пълнила джобовете на своите олигарси?
Защо парламентарния ни пълнеж не говори нищо за ДПС, а "порицава" твърде селективно ? Странно мислене и поведение на нашите политици- не мислите ли?

Ако искаме да градим ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ, трябва да бъдем ОБЕКТИВНИ И БЕЗПРИСТРАСТНИ с историята си и политическата действителност в България сега!
Поздрави от д-р Георги Чакъров, Берлин, от ideyazabulgaria.org" - цитирам без съкращения.

Имам възражение по повод вашите твърдения. ДПС не е военизирана структура, а е разбойническа група. това е малко по-ниско ниво на власт и малко по-ефективно. Във военизираната структура се доказва авторитета на военоначалника. там има индивиди. за разлика от личности в демократичните структури.

В разбойническата банда няма доказване на авторитет на военоначалника, а има подкупване на овчето стадо с редовна паша и няма военачалник, а има главатар.

ДПС и АТАКА си приличт по праволинейността, но се различавт по йерархичното ниво на праволинейност. Електоратът на ДПС са стадо овце от хора. А електоратът на АТАКА са групи, взводове и команди от кашици. АТАКА стои на йерхично по-високо ниво-

Ахмед доган е нещо като наркобос в колумбийската камора. Сидеров е нещо като Филип Тотю, но е малко по-себеобсебен, ще рече патолгичен. той е доказан психопат. няма самоличност. Няма какво да се изчислява в неговата психическа здравословност, човекът е психопат, но е обзаведен с власт и то е обзаведен от стратезите на БСП приз 2005.

Ахмед доган не е овластен, а е подвластен на същите стратези, но е от 1989 година. И отдавна е малтретиран, изнасилен и тестван за архитектоническа лоялност от своите господари.

сега, от тази позиция, аз не намирам нищо за обсъждане като качества на две купчини боклук, освен единствения въпрос, че те участвот в национлна конспирация на президент и посолство на САЩ за разтурване на българската държава. те не са ми изобщо интересни. нямат нищо общо с реалността. Мен ме интересува само използването на еткетите на тези два кашона боклук ДПС и АТАКА против държавния интерес на България.
Не ме рзбирайте погрешно, аз не съм толкова повърхностен, колкото изглеждам на пръв поглед.

приятелски поздрав от слънчева Варна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.11.2010, 10:34

5 ideyazabulgaria | 28.05.201110:17

Бойко Стефанов|,
Безспорно е истина това за АТАКА, което вие застъпвате.
НО нищо не казвате за ДПС?
ДПС е същата по "структура и идеи" като АТАКА при това още по опасна- била във властта, крала милиарди от българските данъкоплатци с които пълнила джобовете на своите олигарси?
Защо парламентарния ни пълнеж не говори нищо за ДПС, а "порицава" твърде селективно ? Странно мислене и поведение на нашите политици- не мислите ли?

Ако искаме да градим ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ, трябва да бъдем ОБЕКТИВНИ И БЕЗПРИСТРАСТНИ с историята си и политическата действителност в България сега!
Поздрави от д-р Георги Чакъров, Берлин, от ideyazabulgaria.org
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.01.2011, 15:52

4 Бойко Стефанов | 28.05.201109:33

Снимките са публикувани за днес, за края на седмицата. да няма отшумяване на скандала, а да се проактивира в съзнанието на хората и през пчивните дни. Те не са обзор, защото седмицата не е представена с всичките си теми, ами са акцент.
http://www.vesti.bg/?tid=20&oid=12300&galid=46802

Разгледах снимките и си мисля, Само на мен ли така ми се струва, че в началото на боя има хора, които са от една и съща група, облечени само различно и че предварително са се наговорили, как да се бият, че да изглежда истински. Те не се нап...адат, само инсценират бой.

Това е точно палячовщина и не се съмнявам, че Сидеров не представлява никаква партия, а е председател на една групировка от политически маши за провокиране на обществено безредие.

Той няма изгодата да прави тези демонстрации на непримиримост. Атакистите нямат лично мнение, проверявал съм стотици атакисти десетки пъти. те са групови хора като пенсионери, шофьори на таксита, малки превозвачи, занаятчии, все хора от гилдии, хора без личност, но с гилдийна лоялност, групови хора.

Следователно те нямат идеи за действия, а действат по заповеди, затова и структурата на АТАКА е военизирано-жандармеристка, военна структура движена по заповеди.

Значи Сидеров е заповядващият, но Сидеров няма лична и партийна изгода от тази провокация. След като той няма такава изгода, но така театрално отговорно изиграва тази провокация, значи той прави тази провокация по поръчка на президента и премиера. щом и полицията е така послушна, че няма стрелба.

Ако не бяха снимките, сигурно щях да се съмнявам малко, но така не остава никакво съмнение.
За предстоящите избори, Александър Лилов и Красимир Премянов са намслили да няма никакви шансове за никакви демократи на никоя позиция. Никакви, никъде. затова стратезте на терористична България ни засипват с терористичне интриги и ни вкарват в кошарата без да се двоумят. Медиите си свършват ролята, за която са назначени, също.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.11.2010, 10:34

3 ideyazabulgaria | 27.05.201120:40

Eто го гьонсутарлъка на управляващия елит.
Ние също сме против действията на Атака, според опита на развитите демокрации, подобни политици като Сидеров трябва да напуснат парламента и да не кандидатира на президентките избори
НО гьонсуратлъка на Костов е поразяващ.
Що нищо не споменавате за ”политика Доган”?
В дена на случката си той произнесе куп речи, с които заплашваше българския народ, че възродителни процес ще продължи и куп подобни приказки? Чисти подстрекателства, които подбиват държавното устройство, при това Доган е не по малко ”политик” от Сидеров, и двамата са председатели на парии и депутати в НС.
Или вашия аршин е политически оцветен и мери различно?
Но нашия политически елит дружно отказва да говори за Доган, нима не знаем че ДПС е откраднал стотици милиони от еврофондовете.
А наш Доган направи сараи от това, но дори барбекюто не му развалиха, осъдиха го с 300 лева глоба и с перо го галят
Доган се оказа извънредно ценен политик за всички в парламента.
Гарван гарвану око не вади! Бесен
Управлява ни МАФИЯ и в нея влизат БСП, СДС, НДСВ, ДПС и ГЕРБ – другите 2 партийки АТАКА и РЗС искаха да се наредят на трапезата на големите със стойките на слугинажа, но не ги огря, просто неудобните ги изритват или както убиват уморените коне. They Shoot Horses, Don't They?
Ако не подведат съответните политици ЕДНАКВО, това значи за народа ни и Европа, че съдебна система в България няма, или ако има тя съди само неудобните политически .Лош или много луд
Европа нази гледа, сочи и се смее... Кул
ideyazabulgaria.org
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.01.2011, 15:52

2 Бойко Стефанов | 27.05.201114:11

Кои бяха тия полицаи, които не застреляха на тротоара атакистките активисти? на какво основание ги оставиха живи, че и здрави?

Изобщо каква игра играете президентство, Министерски съвет и парламент и ни се правите тука на света вода ненапита. Я вкупом се вземете и се направете каквото си щете.

еба ти и избунадясалите темерути. хем сами си правят интригите, хем сами си реагират на тях. да еба и изпращелите хора, дето от безработие и хитрост вече нямат представа ни къде са, ни какво са.

При мен ли ще дойде турчин или циганин или арменец или евреин или гагаузин или грък или какъвто и да е, да се конфронтира с мен, като ние живеем врата срещу врата и врата до врата и сме всеки ден по 24 часа жители на едно общество и в личното си време сме съседи и се срещаме абсолютно постоянно?

Много ненорбален стана политическият живот на българия. вече не от пръстите си да смучат, ами чак сполите си взеха да лапат, за да си измислят предисловия за интриги. Много зле.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.01.2011, 15:01

1 WWW_ORIGINALNI_BE | 27.05.201113:13

Да живее Атака !
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани