Половината от "трафопоста на Марешки" - за събаряне | webcafe.bg
newscafe

Половината от "трафопоста на Марешки" - за събаряне

Webcafe.bg
14.08.2012, 21:38 (обновена 15.08.2012, 10:11)
лиляна павлова

Снимка: © Sofia Photo Agency

По искане на строителния министър Лиляна Павлова до кмета на Варна Кирил Йорданов е пратен сигнал - за да разпореди премахване на втория етаж от частния клуб на Марешки на плажа

Само вторият етаж на частния фитнес клуб на бизнесмена Веселин Марешки, изграден на пясъка на плажа "Кабакум-север-2", е незаконен и може да бъде съборен, стана ясно след прессъобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Марешки е и концесионер на плажа.

При проверка на плажа строителният министър Лиляна Павлова заяви, че не може да има "частен клуб", както е обозначен фитнесът, на плаж, който по Конституция е с достъп, свободен за гражданите.

Проверката на ДНСК е установила, че въпреки размерите си, сградата все пак е преместваем обект, тъй като е изградена върху подвижна метална скара, не е от бетон и не представлява строеж по смисъла на закона. Схемата е била одобрена от главния архитект на община Варна. В схемата за преместваеми обекти на концесионера обаче е посочено, че сградата е 56 кв.м., а реалната площ на фитнес клуба е 112 кв. м.

По искане на Лиляна Павлова строителният контрол е изпратил сигнал до кмета на община Варна да разпореди премахване на надстроената част (втория етаж) на клуба на Марешки. С отделно писмо ДНСК е поискал от Комисията за защита на потребителите (КЗП) спешна проверка за начина на ползване на постройката.

Причината за нея е предвиденото в договора за концесия "обществено ползване", а не "частен клуб". Министър Павлова очаква резултатите от действията на кмета и проверката на Комисията за защита на потребителите (КЗП), пише в съобщението на МРРБ.

Oще: веселин марешки  днск  кабакум  лиляна павлова  мррб  плаж  събаряне  фитнес  частен клуб 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани