Пълен достъп до гарантираните влогове в КТБ от 4 декември | webcafe.bg
newscafe

Пълен достъп до гарантираните влогове в КТБ от 4 декември

Webcafe.bg
06.11.2014, 16:15 (обновена 06.11.2014, 16:20)
корпоративна търговска банка

Снимка: © webcafe.bg

Влоговете ще се изплащат от няколко обслужващи банки, които ще бъдат избрани до 25 ноември.

На 4 декември - точно четири седмици след отнемането на лиценза на КТБ - Фондът за гарантиране на влоговете ще започне изплащането на защитените депозити в КТБ.

Изплащането ще се извършва чрез обслужващи банки, определени от ФГВБ. Поради многобройните вложители в КТБ Фондът ще определи няколко обслужващи банки с цел избягване на ненужна концентрация и напрежение и осигуряване на спокоен и равномерен процес на изплащането.

Обслужващите банки ще бъдат избрани не по-късно от 25 ноември, съобщават от ФГВБ.

Няма законово изискване и не е необходимо вложителят да прави заявление до ФГВБ или до обслужващата банка, за да получи изплащане на подлежащата му на гаранция сума.

От 4 декември гарантираните вложители в КТБ ще имат пълен достъп до целия размер на депозита си. Ако желае, той може да изтегли парите си, да нареди прехвърляне на сумата в друга, посочена от него банка, или да я остави на влог в обслужващата банка.

От Фонда съобщават, че всички вложители в КТБ могат да получат повече информация на тел. 0700 143 03.

Oще: влогове  гарантирани влогове  иван искров  ктб  фгвб  фонд за гарантиране на влоговете 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани