СУ открива кампанията за кандидат-студенти | webcafe.bg
newscafe

СУ открива кампанията за кандидат-студенти

Webcafe.bg
17.02.2014, 10:40 (обновена 17.02.2014, 10:43)
СУ

Снимка: © Стоян Георгиев

СУ открива кандидат-студентската си кампания

Софийският университет "Св. Климент Охридски" открива кандидат-студентската си кампания.

От 17 февруари до 7 март ще се приемат документи за явяване на изпитите от първата от двете си кандидат-студентски сесии за прием на студенти за учебната 2014/2015 г.

Кандидатите подават заявление за участие в изпитите и трябва да носят личната си карта и квитанция за платената такса за явяване. За всеки изпит се плаща по 30 лева. Парите могат да се платят на място в Ректората на СУ или да се внесат по банков път.

Първите два изпита са на 16 март - писмен по журналистика от 9.00 часа по и математика I част от 14.00 часа. На 23 март ще се проведат изпитите по математика II част, физика, философия и социални науки.

Изпитът по литература е насрочен за 6 април, като на същата дата е и изпитът по география. На 13 април ще се проведат изпитите по история на България и биология, а на 27 април - по химия и събеседване за специалността „Изобразително изкуство" и музикален инструмент или пеене.

Изпитите на първата и втората сесия са по едни и същи програми, а оценките са равностойни при балообразуването - ако кандидат се е явил на един и същи предмет и на двете сесии, се взема по-високата оценка.

При издържани изпити, но неподадени документи за класиране, кандидатът губи право на такова. Заявления за явяване на втората сесия се подават до 23 май, а изпитите са от 1 до 29 юни.

 

Oще: кампания  кандидат-студенти  студенти  су 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани