Моника Станишева прекрати проекта с Европарламента | webcafe.bg
newscafe

Моника Станишева прекрати проекта с Европарламента

Webcafe.bg
28.01.2014, 14:44 (обновена 29.01.2014, 14:22)
йосифова

Снимка: © Sofia Photo Agency

Моника Станишева прекратява проекта с Европарламента и обяви, че ще върне преведените близо 30 000 евро

Управителят на агенция "Актив груп" ЕООД Моника Станишева обяви, че фирмата й прекратява проекта "Как разбираме Европейския парламент", който изпълнява, и е съфинансиран по програмата на Главна дирекция "Комуникации" на ЕП.

Това става ясно от нейно писмо, изпратено до медиите. Решението на съпругата на лидера на ПЕС и БСП Сергей Станишев идва след като в началото на годината Европарламентът беше обвинен от евродепутатката от германския  ХДС Инге Греслев, че не е проверил за конфликта на интереси, когато е превел 60 000 евро на PR компанията на съпругата на Сергей Станишев. Председател на Европарламента е социалистът Мартин Шулц, който БСП номинира за председател на следващата Европейска комисия.

Мирише на фаворизиране и ще поискаме подробно разследване на поръчката, казва Гресле в статия на германското списание "Шпигел" по темата, публикувана в края на м.г. 

Отговорът от ЕП беше, че когато е обявил решението си за проекта, не е бил информиран за връзката между Моника и Станишев, макар че по време на спечелването на проекта двамата вече имаха дъщеря, а Станишев - временен статут на председател на ПЕС.

Ето и писмото на пиарката:

"През изминалата седмица агенция "Актив груп" ЕООД изпрати писмо до Европейския парламент, с което уведомява институцията, че прекратява изпълнението на проекта "Как разбираме Европейския парламент". Всички инвестирани до момента средства в проекта са собствени на агенцията. Полученият аванс в размер на 29 679.93 евро ще бъде възстановен.

Агенция "Актив груп" ЕООД сключи този договор след участие в открита конкурсна процедура, обявена на страницата на Европейския парламент и беше одобрена да подпише рамково споразумение за партньорство с престижната институция през 2012 г.

Това е категорично признание за професионализма на екипа ни и за качествата на представения проект.

В последните месеци обаче, сме свидетели на поредица от опити, той да бъде натоварен с необосновани и злонамерени обвинения, да бъде употребен безпринципно и спекулативно в политически противоборства. Като агенция, която гради своята професионална репутация повече от 12 години, за нас е невъзможно да поставим под риск смисъла и целите на този проект. Дейностите, заложени в него имат за цел да изграждат доверие, а не да служат за храна на нездрави политически интереси.

Този проект вече предизвика интерес в българските медии и отговора на г-жа Marjory van der Broeke, началник на прес отдела на ГД "Комуникации" на Европейския парламент, изпратен до тях беше достатъчно красноречив - проектът е разгледан и одобрен от независима комисия за оценка, съставена от 6 члена от различни служби на Европейския парламент. Нашето предложение е отговорило на всички критерии за подбор и е класирано като едно от най-добрите.

Независимо че има ясно опровержение от страна на ЕП на всички безпочвени твърдения, спекулациите по темата не спират. Нещо повече - стигат до степен да се поставят под съмнение дори утвърдени и прозрачни механизми за провеждане на конкурсни процедури за избор на партньори на ЕП, чрез каквато процедура нашата агенция бе допусната за участие като партньор на ЕП през 2012 г.

Смятаме за свое професионално задължение да пазим репутацията на партньорите си, да не позволяваме да се руши смисъла на проектите, по които работим и да даваме пример за коректно пазарно поведение. Ето защо взехме трудното решение да прекратим участието си в този проект, поемайки отговорността на всички произтичащи от това задължения и отговорности."

Oще: актив груп  еп  комуникации  моника станишева  проект 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 16.01.2013, 11:01

3 След час | 29.01.201411:37

Абе тя колко е прибрала досега... Вие нея изобщо не я мислете. Добре се е нагушила жената. Един милион повече или по-малко не й дреме много.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.01.2014, 23:42

2 Сашо | 28.01.201420:15

Усещате ли какъв бизнес семейство Станишеви върти на гърба на българския народ и какви пари се парат? А относно обвиненията за това как ГЕРБ въздействал на немски евродепутат мисля, че няма какво да се каже освен абсурд. Понеже германците патки пасат и за това се връзват на всичко, което Цецо Ушите и компания им говори. Нашите политици не се ли осещат по какъв невероятен начин се излагат. Слава на бога, че в днешния глобален свят имиджа на една нация не се гради само от този на партията любима и управляващите като цяло, а не хората, които работят и се изявяват в и отвъд границите на България.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.11.2012, 16:43

1 Hrant Topuzyan | 28.01.201419:51

Сега остава да върнете и парите които г-н Хохегер ви преведе - някакви си 300 и кусур хиляди евро - като благодарност за това че сте му осигурили договора с правителството на тройната коалиция по силата на който същият този ( май е в затвора в момента ) е провел нам ква си рекламна кампания на ползу роду, в резултат на което по собствените ви думи са "излезли стотици положителни сатии за България".Ако смея да попитам колко стотици статии са излезли? Две - три стотици, или четири - пет?Аз не знам за 10 положителни статии за нашата страна.Толкова са редки, ако ги има въобще, че нашата преса ги препечатва тутакси и всички научаваме колко положително са ни обрисували еди къде си.Пък само между другото - вие да не си мислите че някой се връзва на лъжата че тогава още не сте имали нищо общо с тогавашния министър-председател С. Станишев?Ако сделката по този "проект" за 30 000 намирисва, то тази с Хохегер вони та се не трае.Изобщо вие двамата със съпруга си срама нямате ли?Мога да продължавам с въпросите само че нямам нерви вече.
   

оценка

+0 -0