Нов призив за забрана на проституцията | webcafe.bg
newscafe

Нов призив за забрана на проституцията

Webcafe.bg, по БТА
24.10.2012, 21:33 (обновена 24.10.2012, 21:41)
проституция

Сливенски свещеник иска да се забрани проституцията в обсег на 200 метра от детски градини, училища, културни институции и публични сгради

Църковно настоятелство при храм "Св. Княз Борис Покръстител" и Младежки културно-просветен център "ИХТИС" в Сливен предлагат да бъде въведена официална забрана на проституцията в страната, съобщи за БТА председателят на настоятелството свещеник Йоан Петров.

Докато бъдат приети законови промени, те настояват поне да бъдат въведени ограничения в Наредбата за обществения ред на община Сливен.

Българският Наказателен кодекс не инкриминира проституцията, а склоняването към проституция.

Според отец Йоан извършването на такива дейности трябва да бъде забранено в обсег на 200 метра от детски градини, училища, културни институции и публични сгради.

Представители на институции и граждани се събраха днес, за да обсъдят на кръгла маса проблемите на уличната проституция в Сливен.

Председателят на Районен съд Сливен Ангел Гагашев заяви, че проблемът с проституцията в България е назрял и трябва да бъде поставен на национално ниво.

По думите му чрез широка обществена дискусия проституцията трябва да бъде законово регламентирана - изцяло да се забрани или да бъде легализирана.

Кръглата маса е поредната проява на младежкия център и на църковното настоятелство при храм "Св. Княз Борис Покръстител" в Сливен с цел да насочи общественото внимание върху проблемите с проституцията в града.

Църковното настоятелство при храма подаде жалба в полицията и прокуратурата, заради проституиращи в района на църквата жени, които осквернявали светата обител.

Миналия месец от полицията в Сливен обясниха, че момичетата, които проституират в района на храма са им известни.

"Проблемът е в това, че при полицейска проверка проститутките показват документ за платен патент за компаньонка. В този случай полицията няма право да ги задържа", обясни началникът на сектор "Охранителна полиция" Данаил Илиев.

Oще: забрана  кръгла маса  проституция  свещеник  сливен  църква 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.