Звънецът бие - независимо от ученическия бойкот | webcafe.bg
newscafe

Звънецът бие - независимо от ученическия бойкот

Webcafe.bg
02.01.2011, 15:19 (обновена 02.01.2011, 15:24)
деца

Снимка: © Getty Images

Във Facebook бойкотът е подкрепен виртуално от близо 10 500 души, които смятат, че учениците са "ощетени от малката почивка, наречена "коледна ваканция".

Учебният процес в училищата в София няма да бъде нарушен утре, независимо от това колко души ще се включат в "протестното ученическо бягство", организирано чрез Facebook. Това каза началникът на Регионалния инспекторат по образование в София Ваня Кастрева пред БТА.

Почивката на учениците за Коледа и Нова година започна на 24 декември. След като учениците не постигнаха успех с протестите си за удължаване на ваканцията си, сега те готвят "Ден за Национално бягство от училище". Във Facebook бойкотът е подкрепен виртуално от близо 10 500 души, които смятат, че учениците са "ощетени от малката почивка, наречена "коледна ваканция".

Първият учебен ден за Новата година ще бъде, както е по график - на 3 януари. Директорите на софийските училищата нямат притеснение за занятията утре, каза още Кастрева по повод очакваната акция на учениците.

Индивидуално решение на всеки ученик е дали да подкрепи тази акция, коментира Ваня Кастрева. Затова от инспектората не могат да предвидят дали учениците ще отсъстват масово от занятия и по какви причини. По думите на Ваня Кастрева, този въпрос е с важно значение и за родителите, които трябва да вземат отношение къде са децата им на 3 януари.

Началникът на инспектората е разговаряла с ученици по темата за "кратката ваканция". Нагласите са противоречиви - част от учениците считат, че е излишно демонстративното отсъствие от занятия, но други го подкрепят категорично, каза Ваня Кастрева.

Oще: ваканция  протест  ученици 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.12.2010, 13:46

2 Bloodrose | 03.01.201109:32

Да се стабилизира? От какво, от алкохолния делириум? Ако беше удължена до 5ти, никой нямаше да се замъкне за 2 дни. Ваканцията е достатъчна и е въпрос на собтвена преценка кой ще успее да влезе в ритръм и кой не. Някой ви кара насила да стоите до 7 сутринта ? Ао протестиращите влязат в университет и там ли ще правят протести? Че нямало ваканация между нова година и сесията? Само че там на никого не му пука за 10 000 човека, защото това са само първокурниците. Като не им харесва - да си ходят, места за миячки - бол. навършили 16 години и веднага се превръщат в големите претенции...
Весело даскало, хлапета, сега не можете да го разберете, но от личен опит: това е най-лесната част от живота ви.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.12.2010, 22:08

1 g15 | 02.01.201116:31

Според мен ваканцията наистина е кратка. Поне още 3 дена можеше да дадат, толкоз нямаше да ги засърби... Защото какво излиза на 1ви не можеш да учиш или изобщо да правиш някаква работа - едно, че си изморен, второ, че е празник. После на 2ри пак се ходи на гости и насам-натам и учениците, които са първа смяна първо,че за два дена не може да свикнеш с режима(все пак на 1ви са легнали в 4-5-6-7 часа и са станали в 2 на обяд, не може за 1 ден да си лягат в 10 и да стават в 7/ и не могат да бъдат обвинявани, че са легнали късно, все пак празници). Освен товаи училището да се затопли, тй като ясно е, че на 1 или 2ридасе включи парното... Така че това е пълна идиощтина, не разбирам какво се опитват да покажат - че не се поддават на обществените нападки и не ги е грижа за хората? ... Поне до сряда, за да се стабилизира човек можеше да им се откъсне от сърцето, празници все пак... пфф...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани