Нови правила за течностите в ръчния багаж | webcafe.bg
newscafe

Нови правила за течностите в ръчния багаж

Webcafe.bg
20.01.2014, 12:08 (обновена 20.01.2014, 12:43)
самолет, небе

Снимка: © Getty Images

Новите правила влизат в сила от 31 януари т.г

Европейският съюз улеснява преноса в ръчния багаж на течности, аерозоли и гелове, закупени на различни етапи от пътуването - от магазините, разположени след пунктовете за проверка на летището или на борда на самолета, съобщават от Летище "София".

Новите правила влизат в сила от 31 януари т.г., като стоките, закупени от безмитно-валутна търговия, трябва да бъдат запечатани в плик за сигурност с червена линия в момента на продажбата.

През цялото време целостта на опаковката не трябва да се нарушава - и да се отвори след края на пътуването.

Ако полетът е с прекачване, задължително условие е в момента на купуване на стоката покупката и касовата бележка да бъдат запечатани в специален плик с червен кант. Само така окомплектовани, те се сканират на пунктовете за проверка на пътници и ръчен багаж на всяко летище до достигане на крайната точка на пътуването.

При необходимост от допълнителна проверка служителите по сигурността на летищата могат да поискат отваряне на плика. В такъв случай трябва изрично да бъдат уведомени, че полетът е с прекачване.

След допълнителната проверка покупката и касовата бележка трябва да бъдат запечатани отново в нов плик според изискванията. Ако това не бъде спазено, покупката ще бъде иззета при следващата проверка за сигурност на летището, на което се извършва прекачване по пътя към крайната дестинация, посочват от аерогарата.

Oще: летище  пътуване  ръчен багаж  самолет  течности 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани