Anonymos се заканиха на българските власти | webcafe.bg
newscafe

Anonymos се заканиха на българските власти

Webcafe.bg
13.02.2012, 16:49 (обновена 14.02.2012, 12:14)

"Здравей, България. Предполагаме знаете кои сме ние, но ако не - ние сме Anonymous. Ние сме най-голямата сила на света. Сила, много по-могъща от всички правителства на тази Земя".

Така започва видео обръщение, което изпратиха Anonymous чрез канала за видеосподеляне YouTube. "Ние сме хората, които ви създадоха, ние сме хората, които срещате всеки ден на улицата. Ние сме тези, които не очаквате - от продавачът в магазина до чистачът в ресторанта", продължават с представянето си от организацията.

Хакерите разказват още, че са разбрали за големия протест, който беше организиран в страната срещу Международното търговско споразумение ACTA и предупреждават, че след като бъде подписано от страна на България, споразумението ще влезе в сила и ще доведе до нарушаване на правата на хората и ще бъде в нарушение на Конституцията на страната.

Хакерите посочват и кои членове и алинеи от основния закон според тях ще бъдат нарушени.
Anonymous иска от властите у нас да не подписват ACTA. "Протестът на 11 февруари беше мирен. Но няма да има повече протести. Следващите стъпки ще бъдат съвсем различни. Ако продължавате да се подигравате на хората в България, ще видите тези стъпки, но сме сигурни, че няма да ви харесат".

Даваме ви шанс да се оттеглите мирно от споразумението, изразявайки това с официално съобщение.

"Ние сме Anonymous. Ние не забравяме. Очаквайте ни!", завършва видеобращението.

На 5 февруари от организацията хакнаха сайта на ПРОФОН, заради позицията, която организацията изрази в подкрепа на ACTA. "Анонимните" често са заплашвали чрез You Tube - и Facebook, и Конгреса на САЩ, като причините за това са различни, обикновено свързани със свободата на гражданите и потребителите в интернет.

Oще: acta  anonymous  обръщение 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.03.2011, 10:51

6 A4i | 14.02.201217:08

Anonymos са интересни за властите с това, че с предполагаемото им съществуване може да се легитимират държавните харчове за контролиране на Интернет чрез апарат за следене и репресия, както и множество бъдещи ограничения на свободите на обикновеите граждани в Мрежата и не само там. По-добрият модел за обществото е Шведският. Там обикновените потребители на Интернет си отвоюваха възможността да защитят правата си, чрез свои представители във местната власт и европейския парламент. Колкото по-силен е корпоративният натиск върху шведите, толкова повече нараства влиянието на Интернет партията. Плези се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.01.2011, 14:23

5 Vania Doichinova | 14.02.201210:22

В събота излязохме 10 хил човека на протест, по новините и новинарските сайтове имаше по една постна статия, колкото да не е без хич ....
А сега всички и навсякъде публикуват обилно информация за клипа на Анонимните, дето дори не се знае дали е техен?

Хилядите хора, които викаха на улицата не бяха анонимни! Това бяхме ние. И бяхме там да изразим своята позиция.
Тъпи БГ медии Объркан
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.08.2011, 23:31

4 Nikolay Oblakoff | 13.02.201219:23

Ако си хакнал CIA едва ли ще използваш публичния си акаунт...

Аман от тъпи патки
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2011, 09:38

3 paps | 13.02.201218:32

Всеки клип се пуска от нов акаунт от съображение за сигурност.
Anonymous не е организация, нито клуб или някакви подобни, в които можеш да членуваш. Това са хора от цял свят. Както те сами казват - това може да е съседа, колегата на работа, брат, сестра, майка, баща... Ние всички сме Anonymous. Не мога да разбера защо всички са лепнали "FAKE" на това видео? Нали те хакнаха сайта на ПРОФОН?
Още нещо, което не мога да разбера е защо всички си мислят, че това е определена организация от група хора... Това е идея и всеки, който я поддържа, може да нарече себе си Anonymous. Това не ви е някаква членска организация каквито са масонските клубове... Заслушайте се какво говорят, преди да лепнете слогана FAKE.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.06.2011, 22:12

2 Владимир Пенев | 13.02.201218:26

ми човек замисли се тея хора се изправят срещу правителства хакват най различни сайтове като сред тях Самите ЦРУ у ФБР мислиш ли че ще ползват един и същи акаунт като някакви идиоти които казват хей нйе сме анонимните тука сме хванете ни мнението ти е меко казано необмислено Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.08.2010, 16:05

1 Svetla Encheva | 13.02.201218:00

Да, бе. Юзърът в YouTube е създаден вчера. Не на мене тия :-).
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани