Държавната фирма "Инормационно обслужване" вече ще се управлява от тричленка, подготвя се продажбата на имотите й | webcafe.bg
newscafe

Имоти на "Информационно обслужване" скоро на пазара

Webcafe.bg
22.09.2010, 11:39 (обновена 22.09.2010, 11:58)
симеон дянков

Снимка: © БГНЕС

Заедно с новия борд на "Информационно обслужване" министърът на финансите Симеон Дянков ще определи какво да е бъдещото на все още държавната компания...

Свиването на борда на държавната компания "Информационно обслужване" от 5-членен на 3-членен вече отвори вратата за продажбата на нейни имоти. Принципал на фирмата е Министерството на финансите, а 0.5% в държавната фирма държат частни акционери, спечелили дялове по линия на масовата приватизация.

Фирмата притежава имоти в столицата и областните градове с обща разгъната площ 80 000 кв. м. Преди време възможната печалба от тяхната продажба беше прогнозирана на поне 60 млн. евро".

Само в София дружеството има три примамливи сгради: дели заедно с националната статистика масивна сграда в центъра на София - до паметника на Васил Левски, близо до КАТ притежава две 4-етажни сгради, които имат скъпи подобрения и са оборудвани с IT техника от последно поколение

Както стана ясно преди месец, общото събрание на акционерите освободи о.р.ген. Атанас Атанасов от ДСБ, Добрин Пинджуров, директор на дирекция "Бюджет" в Министерството на финансите, и Петко Сотиров, отговорник по сигурността във финансовото ведомство.

В новия борд са Чавдар Тодоров - изпълнителен директор на "Информационно обслужване", Бисер Боев, бивш директор на "Икономедиа", и новоназначеният Иван Кондов - шеф на отдел в юридическата дирекция на Министерството на финансите.

На 14 септември правителството извади компанията от забранителния списък за продажба към Закона за приватизацията. Целта е държавата да се опита да продаде голяма част от недвижимите имоти на компанията, заяви тогава Тодоров. Той прогнозира, че продажбата на имотите няма да е лесна задача, защото в повечето случаи съсобственик на "Информационно обслужване" е Националният статистически институт.

Oще: атанас атанасов  бисер боев  информационно обслужване  компания  симеон дянков 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.