Полицаите искат с 25 на сто по-високи заплати | webcafe.bg
newscafe

Полицаите искат с 25 на сто по-високи заплати

Webcafe.bg
20.08.2012, 11:02 (обновена 20.08.2012, 11:17)
Протест полицаи

Снимка: © BGNES

През 2009-а и 2010-а, когато протестираха, полицаите не успяха да получат повишение на заплатите си...

В министерството с най-голям бюджет и най-големи приходи от дарения отново има бунт за заплати.

Полицаите искат увеличаване на възнагражденията си с най-малко 25%, се посочва в съобщение на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) до медиите.

Според изявлението те настояват повишението да стане най-късно от 1 януари 2013 г., тоест с бюджета от догодина.

Средствата, които искат полицаите, са за компенсиране на инфлацията, липсата на реално увеличение на заплатите и на бонуси или на допълнителното материално стимулиране през последните години.

От СФСМВР искат още да се премахне възможността да се полага извънреден труд извън размера, подлежащ на компенсация, както и да се премахне дискриминацията при завършващите задочна форма на обучение в Академията на МВР служители на МВР.

Синдикалистите вече са започнали организацията на двустранни преговори с политическото ръководство на МВР. Първата насрочена среща с ръководството на МВР ще се състои на 22 август. От организацията очакват резултати от преговорите още през септември.

В съобщението на СФСМВР се посочва още, че ако исканията им не бъдат уважени, те са готови и на протестни действия.

Междувременно МВР иска от бюджета отново да му бъдат отпуснати допълнителни 18 млн. лева извън определения бюджет, за да покрие неразплатени разходи за "за "горива и смазочни материали, телекомуникационни и пощенски услуги, горива за отопление, разходи за експертизи, поети ангажименти по сключени договори за униформено облекло на служителите, електроенергия, топлоенергия, вода и др." и че целта е да се "преустанови начисляването на лихви и неустойки по тях".

Със същата цел - да не се трупат лихви и неустойки, през декември миналата година правителството отпусна на МВР допълнителни 6.5 млн. лв. През ноември 2011 г. пък 6 млн. лева бяха дадени извънредно от бюджета, част от които предназначени за горива.

Oще: заплати  мвр  полицаи  полиция  синдикат  увеличение 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

8 Гризли | 21.08.201215:23

Странна работа! Когато във фирмата, в която работя, някой спомене за увеличаване на парите, отговора винаги е един и същ: "Знаеш къде е портала, никой не те държи на сила тук..."
И всъщност е така...

Ако тия мързеливи лежаци през всичките тези години бяха опитали да научат и нещо друго (поне някоя дума английски, или дори българския правопис поне) щяха да са доста по-квалифицирани и просто да си намерят друга работа...
Щом стоят там, значи условията ги устройват! Да си мълчат!
Ако не - цивилния живот, да видят колко е приятно!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.08.2011, 10:23

7 Блуждаещ читател | 20.08.201218:48

Па то и аз искам, но ми казаха тук няма. Търси на друго място. Предните 2 пъти така направих и намерих. Е сега мисля пак така. Верно че като почне да одъртява човек и става по-сложо, ама пак става. Нали някой трябва да изкара 25те % на шапките. И навсякъде където съм бил думата "синдикати" е адски неприлична.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

6 Bichkiiata | 20.08.201218:04

Бу-у-у-у от таз снимка мирише на немит гъз и гранясали лоени вратове....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

5 Mile Manolov | 20.08.201216:50

дайте на тулупите заплати бе ваща мама стисната....
дайте им, че ни изедооа по пътища и подобията им!
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 15.03.2012, 09:30

4 Aaauaa | 20.08.201215:04

Реформата вместо в армията трябваше да я направят в полицията. Аз разбирам, че тяхната полиция ги пази, ама да ги пази, да ги пази...колко да ги пази? Не може да ги опази. Така че, малко да ги намалят и парите да се дадат на по-кадърните дето остава пък да вземат малко да се понапънат и да си вършат работата от време на време поне. А то сега какво - откраднали ти колата - казват "убуу" - и толкоз. Или пък ти ограбят апартамента докато те няма в къщи - казват ти: "ако ги хванем на местопрестъплението...". Ми то ако ги хвана аз на местопрестъплението мене ще трябва да съдят, бе!
Въобще не малко ами доста си е нагло това с тези протести на полицаите. Не че и измежду тях няма свестни хора. Ама чистка трябва да има. Само да не изгонят пак само кадърните - щото и такива моменти можем да си припомним като се понапънем
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 04.08.2010, 10:24

3 strawsPulledAtRandom | 20.08.201214:54

Не са ли леееко наглички? Защо постоянно искат средства от бюджета, уж за гориво и други разходи, а всъщност за да си ги разпределят като ДМС (както вече се случи м.г.)? Защо лъжат, че нямат ДМС? Как така ще излязат да протестират, след като по закон нямат право? Само те ли са засегнати от инфлацията, че искат 25% върху относително немалите си заплати, поне спрямо останалите бюджетни?
Да освободят 20% от служителите, и без това са излишно много, да не говорим колко малко работа вършат; после да си разпределят техните пари и така ще имат по 25% увеличение на заплатите. Това, между другото, трябва да се случи навсякъде, където администрацията е излишно раздута. Но я се опитайте да им кажете, че трябва да се лишат от фуражките, да видите как ще обърнат плочата и как изведнъж ще се окаже, че никой не иска да напуска тази тежка и зле платена службица...
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

2 MacAllister | 20.08.201214:53

Най-доброто решение е по-малко Ушев, по-висока заплата за Ушев, например 1/3 или дори 1/4 от Ушев е достатъчна. Само трябва една добавка - висока заплата, но със забрана за работа в другите власти поне 10 години и след уволнение/пенсиониране. Ах, да и обучението на съдии в Магнаурската школа трябва да спре... Иначе си оставаме страната, в която МВР е генератор на престъпни кадри, бизнесмени и управници. При положение, че силовите органи за вътрешна употреба навсякъде и всякога са съставени от хора, които не са специализирани за продуктивна дейност, а са специализирани в налагане на силови мерки, та при това положение толкова много съдии, бизнесмени, та и държавници с корени в тая система значи само едно - системата за вътрешна сигурност е компрометирала сигурността на страната и упражнява контрол на достъпа до определни позиции и пазари. Няма нужда да е организирано, колегиалността и естествената нагласа за взаимоподдръжка на хора, които имат шанс за висок просперитет само, ако изместят другите граждани от витални дейности е достатъчна. Така, че Ушев или да млъкне, или да приеме, че за нашите сложни български условия трябва мъжка дума - искаш да си полицай, значи приемаш, че никога няма да бъдеш съдия, депутат или министър.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 15.03.2012, 09:30

1 Aaauaa | 20.08.201213:31

Брех, толкова ли са им малки заплатите, да му се невиди!? Чуди се
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани