"Галерия" пусна запис от разговор, в който Бойко Борисов опъва "чадър" над собственика на бира "Леденика" | webcafe.bg
newscafe

И премиерът на запис: Обещал съм, Мишо Бирата няма да закачам...

Webcafe.bg
14.01.2011, 13:02 (обновена 14.01.2011, 20:08)
Бойко Борисов

Снимка: © БГНЕС

За първи път вестник "Галерия" пусна и записи на разговори на премиера Бойко Борисов. Този път порцията съдържа три разговора: на Борисов с шефа на митниците Ваньо Танов - две бройки, и на Танов - с Антоний Странджев, по онова време дясната ръка на митничар №1. Покровителството, за което Борисов се обяснява в първия разговор, е свързано със собственика на бира "Леденика" - Михаил Михов, наричан от премиера Мишо Бирата...

Макар и без дати, разговорът явно е от февруари м.г., когато - след акция на митничари и данъчни, беше отнет лицензът на пивоварната заради открити 122 000 л бира с неплатен акциз и други нарушения. На 8 февруари 2010 г. със заповед на Ваньо Танов е отнет и прекратен лиценза за данъчен склад и се прекратява удостоверението за регистрация на независима малка пивоварна, което се притежава от "Булбрю БГ" ЕООД.

Производител на бира с марките "Леденика", "ММ" и "Хаберман" е Булбрю АД, чийто собственик с 99% от капитала е офшорната компания "Мелавсул инвестмънтс лимитид" (Melwasul investments limited), представлявана в България от Веска Делуди.

В парламента днес Борисов обясни така връзката между Михаил Михов и думите "... аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закача", беше такова: "Михов е президент на баскетболната федерация. Преди време президентът ми се обади, че митниците натискат по неправомерен начин президента на федерацията по баскетбол (става въпрос за самия Михов - бел.р.). Толкова".

Лидерът на ДСБ Иван Костов поиска Главна прокуратура да провери автентичността на записите и да излезе възможно най-бързо със заключение дали са истински или монтаж.

Според премиера записите са монтаж и манипулация и той не се срамува от нито едно свое действие.

Бойко Борисов: Обещах му да не го закачам, Танов: Дянков каза - аз карам влака...

Б. Б. Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак.

 

В. Т. Да?

Б. Б. В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция.

В. Т.: Значи, когато беше разговорът при вас, и нали вие казахте да се срещна с него и да се разбера. Аз го извиках при мене и почнахме да разговаряме. Обади се г-н Дянков и каза: "Аз карам влака, да дойде при мене".

Б. Б.: Да.

В. Т.: И аз го изпратих и повече... Сега в момента ми се обадиха, че някакъв гражданин звъни, че туй работи, Бирената. И има и дежурен телефон, че са изпратили мобилната група да види какво правят през нощта вътре в завода. В смисъл, казва, че работи заводът при отнет лиценз. Аз му звъннах по мобила и му казах: "Тази бира, която е налична, бутилирай я, докато оправим нещата" ... го извика и аз не знам те какво са се разбирали.

Б. Б.: Аз го видях Дянков и го пратих при него да се разберат.

В. Т.: Аз звънях на министъра и му казвам: "Г-н министър, имахме уговорка с премиера по този въпрос. Вие го извикахте, кажете ми какво сте се разбрали последно. Той ми вика: "Нищо не съм се разбирал с него. Казах му да си извади тази бира, която е останала там и това е".

И аз сега не знам какво да им кажа. По принцип звъннах и няма да... щото аз заминавам утре за Македония, тъй като има три дена среща на Световната. И им казах: "Хората са писали, няма да го завеждат и искам да ми го докладват на мене". За да мога да разговарям с вас и да видим какво да...

Б. Б.: Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не...

В. Т.: Да де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърът...

Б. Б.: Не бе. Аз го виках и му казах и точно това съм му казал. Затова, кой е пратил групата там?

В. Т.: Ами то е станало по обаждане...

Б. Б.: Добре, обади се. Обади се, извади ги оттам и като се видиме, ще го говориме...

В.Т.: ... защото, ако ги заведа, той няма лиценз...

Б. Б.: Да. И това да се направи в момента.

В.Т.: Аз това казах. Материалите да бъдат на моето бюро и няма да се прави нищо, докато не се върна да взема решение по въпроса.

Б. Б.: Добре. Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам.

В. Т.: Разбрано. Сега ще звънна на министъра и ще му кажа...

Б. Б.: Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи.

Следва втора серия, този път Антоний Странджев - Ваньо Танов

Танов: Тоз Мишо звъннал на премиера!, Странджев: Разбрах, сега ще го направя

В. Т.: Ало? Ало?

А. С.: Чувам, чувам.

В. Т.: Тони, звъня ми премиерът. Тоз Мишо звъннал.

А. С.: Така.

В. Т.: И каза ми: "Аз какво ти казах на теб?! Аз не съм Първанов. Аз като съм поел ангажимент към един човек... Тъй, изтегли хората". Викам: "Аз...". "Извикай Мишо утре и се разбирайте". Викам: "Какво да се разбираме? Той се е разбирал с министъра. Аз заминавам, викам, утре за Македония.

Всичко, каквото са правили като протоколи, вика, докато се върнеш, няма да се завежда нищо и тогава ще разговаряме. Звънни и се обади на министъра, кат' съм казал тъй". Викам, аз ще му звънна, ама ако не ми вдигне...

А. С.: Ами значи аз съм говорил с Володя, а той е изпратил човека от последващ контрол, който живее във Враца. Враца и Мездра, знаете, че е близко. Той ще отиде на място. Това е човекът, който е запечатал нещата в 6 часа вчера.

В.Т.: Така.

А.С.: И чакам обаждане обратно, за да ми каже действително какво е състоянието. В момента още нямам обаждане. Сега ще звънна на Володя да го питам ясно ли е вече за какво става въпрос.

В.Т.: Така. И каквото има, да го донесат при тебе и го дръж при теб. И като се върна в сряда...

А.С.: Добре.

В.Т.: ... ще ходим в четвъртък при министъра, при премиера и да кажат какво да такова. Защото единият вика едно, другият вика друго. Сега...

А.С.: Разбрах. Добре, добре.

В.Т.: Предполагам, че той ще го изтълкува, защото каза: "Аз на тебе какво ти казах?! Аз съм поел един път ангажимент, не съм като премиера... като президента да се отмятам".

А.С.: Разбрах. Добре. Сега ще го направя.

В.Т.: Просто да ни заведат, защото вече няма да може нищо да се направи и Мишо ще му каже: "Ами, те нарочно го правят". Предният път като идва, на асансьора каза: "Аз съм се разбирал с всички власти и съм си плащал и сега съм изненадан защо така се процедира с мене".

А.С.: ... той нека да си е плащал на предишните.

В.Т.: Ами хубаво. Ама... резултатът ще бъде кофти.

А.С.: Разбрах. Разбрах.

В.Т.: Нека да бъдат при теб материалите. Ще се вземе отношение, ще го умуваме, ще го мислим.

А.С.: Добре, разбрах.

В.Т.: ... ще правим...

А.С.: Добре, разбрах. Казал съм и на Володя, така че и сега ще му повторя отново.

В.Т.: Володя да ги вземе при него работите. Винаги можем да ги пуснем. И да... такова и да дадем, защото сега ставаме разваления телефон.

А.С.: Ъхъ. Добре.

В. Т.: По-добре е като се върна, да поискам да отидем аз и министърът при Бойко... и в негово присъствие да се разберем.

А.С.: А така. Добре.

В.Т.: Добре, Тони.

А.С.: Разбрах.

В. Т.: Извинявай, че те притеснявам, ама...

А.С.: Е, няма нищо. Аз, така или иначе, седя и чакам да ми се обадят. Аз ако имам яснота и е ясно за какво става въпрос, ще ви звънна дори и малко по-късно и ще ви кажа. До десет и половина, ако имам яснота, ще ви кажа. Ако не, утре ще ви звънна... Така че няма проблем...

В.Т.: ... той ще ни натиска. Тогава аз ще трябва да направя нарушение на закона, за да изляза от положението. Пък сега казвам: "Нека съдът да се произнесе. Тука е свършено със стария случай".

А.С.: Разбира се. И той и Володя каза, вика: "Те, ако го правят това нещо, е много глупаво. Защото, вика, ние с тях сме се разбрали". И той ми каза също това, което и вие ми казвате. И вика: "И в края на работния ден нашият човек запечатва, след което, вика, те искаха от мен във вторник да им разреша да работят и нощна смяна, за да могат да приключат, и аз, вика, щях да им разреша. За сега, този вторник, който идва. Така че аз не виждам защо постъпват по този начин".

В.Т.: Аз му нямам телефона на тоз' Мишо.

А.С.: Аз също му нямам телефона. Ама, според мене, какъв е този нещастник, та ще му звъниме сега по телефона? Той...

В.Т.: Аз и това искам да му кажа. При условие че са му дали карт бланш до вторник и се отнасяме... а, с него, сега какво прави в нощите в завода?

А.С.: Ами добре. Аз ще намеря телефон. Добре.

В.Т.: То той ми каза да му звънна. Ама аз как да му кажа, че нямам телефон и не съм имал никога.

А.С.: Ъхъ. Добре. Аз ще видя дали Володя му има някакъв телефон.

В.Т.: Добре.

А.С.: Добре. Сега ще видя и ще ви звънна.

В.Т.: Добре.

А.С.: Добре.

Трети разговор Борисов-Танов

Танов: Ще ги решим нещата!, Борисов: Добре!

Б. Б.: К'во става?

В. Т. :Ами с Дянков не съм се свързал. Обаче с нашите хора се свързах...

Б. Б.: Да.

В.Т.: ... и се разбрах.

Б.Б.: Добре.

В. Т.: Казах материалите да бъдат при Тони Странджев и на него му се обадих..

Б.Б.: Добре.

В.Т. ... и... на Лом, шефа на митницата му е разрешил. Даже му е казал във вторник, че работи и през нощта, за да се свърши тя. Просто не ми е ясно защо е отишъл в събота в нощта вътре да прави впечатление, но така си е решил...

Б.Б.: О'кей. Добре.

В.Т.: Ще ги решим нещата.

Б.Б.: Добре.

Oще: антоний странджев  бира  бойко борисов  леденика  митници  михаил михов  премиер 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.10.2010, 22:41

10 неутрална | 16.01.201123:45

Пълна порнография - това, лекарските простотии, Калина Някоя си, Цецо, Дянков и целия отбор малоумници.От ден на ден се влошава. Мен ме е срам НЕ!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.10.2010, 18:13

9 Ekaterina Kasabova | 16.01.201111:49

Смее се Mиле, на бира
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.01.2011, 08:50

8 съвестта | 15.01.201108:55

Къде е Тея, къде е Тейчето да изкаже задълбочено мнение?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.05.2010, 09:31

7 Enigma | 14.01.201123:44

Те от край време си говорят така: тука има тука не,ма. Цялата истина е че на всеки разумен човек му се изправят косите само като слуша и гледа кво става, то утре ше кажат на жената че съм говорил със Сийка от третия етаж, направо яка параноя ме тресе, после иди, че обяснявай, олио че си искал.

Освен тази страхотия че всеки си подслушва всеки а шефа на М-тел, заявява че компанията не участва в никакви подобни "неща", като слушам езика и начина на водене на разговори по "висшите етажи", все едно си редят кварталната далавера, утре така ще си решат да ни продадат органите на китайците.

Най-страшното е че за пореден път ни размиват представата за Добро и Зло, кой е комунист и кой НЕ, кой реди далаверата и кой е прецакан, вкрайна сметка се създава среда крайно благоприятна за всички онези които седят на сиво и тъмно, а кажи после на жената че само оливия съм поискал.....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2010, 12:45

6 stg | 14.01.201122:54

това може и да е политически проблем но не и в държава в която било правилно да се подслушва само и само да върви работата и подобни народопсихологични елементи с една дума нищо няма да произлезе
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.11.2010, 05:19

5 KypBaPe | 14.01.201120:54

Тия селяни имат ебахти изказа. Като некви мангали са майка им да еба.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.08.2010, 21:07

4 ivorad | 14.01.201118:43

Е, такъв тупаник Батмана не бе получавал досега.
Чакаме реакцията му.
След това ще е истинския екшън.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

3 Mile Manolov | 14.01.201116:18

Да пием по бира ^^
За едно и от едно пиене човек земе та се изложи Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 11:25

2 simlevs | 14.01.201115:12

Бесен САМИЯТ б.борисов ЗАЯВИ В нс ЧЕ ,СЕ Е ЗАСТЪПИЛ ЗА м.михов ,ЗАЩОТО ГО Е ПОМОЛИЛ г-първанов -гоце ДА НАПРАВИ ТОВА.УЖ СА В КОНФЛИКТ С гоце ,А ЗАРАДИ НЕГО НАРУШАВА ЗАКОНА -ПЪРВАТА ЛЪЖА ,ЧЕ ИМА ВОЙНА М/У ДВАМАТА ПРАВОВЕРНИ КОМУНИСТИ б.борисов И гоце.ВТОРАТА ЛЪЖА Е ,ЧЕ ЗАПИСЪТ Е МАНИПУЛИРЛАН - АКО Е ТАКА ,ЗАЩО МУТРАТА б.борисов СИ ПРИЗНАВА ,ЧЕ СЕ ЗАСТЪПИЛ ЗА мишо бирата ?НАЛИ ЗАПИСЪТ ПОКАЗВА ТОВА ,КАК б.борисов СЕ ЗАСТЪПВА ЗА м.михов .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2011, 03:26

1 aissan | 14.01.201114:42

Оттук нататък има само ДВЕ възможности : Незабавна експертиза ( в чужбина) на записа , и ако 1) записа се окаже автентичен - оставка на цялото правителство ! 2) Ако е подправен - Явор Дачков да бъде насилствено изпратен на разпит в Русия ( където няма европейски дивотии) и чрез добрите стари Съветски методи,( които са безкрайно ефективни ) ДА КАЖЕ : КОЙ стои зад това ! ( Дачков няма как да не го знае ) ! Средно положение няма... не разбирам не разбирам
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани