ГЕРБ връща член 1 на Живковата конституция | webcafe.bg
newscafe

ГЕРБ връща член 1 на Живковата конституция

Webcafe.bg , по Дарик
01.09.2011, 14:13 (обновена 01.09.2011, 17:29)
мъгла, коли, пътища

Снимка: © Sofia Photo Agency

Първо Партията одобрява, после държавата поръчва и плаща

ГЕРБ връща член 1 от Живковата конституция, обявиха от Синята коалиция, предаде Дарик. Малко след това обаче премиерът и лидер на управляващата партия Бойко Борисов се намеси и директно поправи гафа.

Хронологията

Десният съюз разпространи документи, че проекти на Областната дирекция на пътната агенция във Велико Търново се одобряват от областния координатор на управляващата партия Христо Христов.

"Искам официално да обявя, че член 1 от конституцията от Живково време вече е възстановен. Само името на партията с водещата роля е променено", заяви Ваньо Шарков от СДС. Иван Иванов от ДСБ представи документи от директора на областното управление до Агенция "Пътна инфраструктура".

В тях е посочено, че предложението за включване на участъци от републиканската пътна мрежа за проектиране през 2011 г. е съгласувано с областния координатор на ГЕРБ и е одобрено от областния управител.

Това, което прави впечатление, че проектите, освен че са одобрени от областния управител, са съгласувани с областния координатор на ГЕРБ и само след неговия подпис следва подписът на директора на областното управление.

След което същият този директор изпраща писмо до председателя на управителния съвет на държавната Агенция "Пътна инфраструктура". В писмото е записано, че предоставя предложение за такива проекти за ремонт на участници от републиканската пътна мрежа в област Велико Търново, като предложението е съгласувано с областния координатор на ГЕРБ и е одобрено след това и от областния управител на Велико Търново Пенчо Пенчев.

Наистина има политическо вмешателство в държавните органи, каквото вмешателство 20 години наистина не е имало", категоричен бе Иванов.

Намесата на Борисов

Директорът на Областното пътно управление във Велико Търново инж. Емил Кълчишков ще бъде освободен по нареждане на премиера Бойко Борисов, съобщиха от Агенция "Пътна инфратсуктура".

Причината за отстраняването му от шефския пост е допускане на политическа намеса в работата на администрацията, пише в съобщението.

Кълчишков допуснал еднолично подписът на областния координатор на ГЕРБ - Христо Христов, да стои под списъка с приоритетните пътни проекти в областта. Тези списъци се съгласували единствено с областните управители в страната, които отговарят за политиките и развитието на отделните райони и осъществяват координацията с централната власт.

Още на първото си заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще разгледа случая с подписа на народния представител и областен координатор на ГЕРБ във Велико Търново Христо Христов върху документ на АПИ - Велико Търново, съобщиха от партията.

Отстраненият Кълчишков е изпратил доклад до председателя на Управителния съвет на АПИ. В него пише: 

"След извършване на оценка по критериите за приоритизиране на обектите Ви представям предложението за включване на участъци от РПМ на територията на област Велико Търново за проектиране през 2011 г.

По предварителен разчет необходимите средства за проучване и проектиране са в размер на 644 500 лева без ДДС. Предложението е съгласувано с областния координатор на ГЕРБ и одобрено от областен управител на област Велико Търново".

Oще: велико търново  герб  документи  дсб  иван иванов  координатор  проекти  пътна агенция  сдс 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

1 Mile Manolov | 01.09.201115:20

добро утро... они не са го махали ^^
а па и сдс си дигнаа пътища до колибите кога беа на власт. терминатора на мавзолея (4 пъти и пак не го бутна) например. лицемери деа Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани