Борисов назначи още зам.-министри | webcafe.bg
newscafe

Борисов назначи още зам.-министри

Webcafe.bg
11.11.2014, 17:54 (обновена 11.11.2014, 18:20)
Бойко Борисов

Бойко Борисов назначи още 15 заместник-министри, сред които и такива от служебното правителство

Премиерът Бойко Борисов назначи още 15 заместник-министри по предложение на титулярите в министерствата.

Доц. д-р Орхан Исмаилов, член на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на българските граждани към ДС и разузнавателните служби на БНА, става заместник-министър на отбраната. Поста си като заместник-министър запазва Десислава Йосифова.

Кметът на Община Мездра Иван Цанов става заместник на Лиляна Павлова. В МРРБ ще работи и Деница Николова, която от 2009 г. до юни 2013 г. работи последователно в МФ, Фонд „Флаг" и МРРБ, където е била главен директор на ГД „Програмиране на регионалното развитие" и ръководител на управляващия орган по ОПРР.

Заместници на Божидар Лукарски в Министерство на икономиката ще бъдат ще бъдат Даниела Везиева, магистър по икономика от СА „Д. Ценов" и началник отдел „Административно-правно, финансово-стопанско и информационно обслужване" в Регионалния инспекторат по образованието в Русе и Любен Петров (СДС). Петров е магистър по икономика от УНСС, а от 2011 г. той работи като експерт и консултант на свободна практика, а преди това е бил член на Комитета за наблюдение на ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", член и заместник-председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране, кмет на столичния район „Витоша".

Заместник-министри на здравеопазването ще бъдат Бойко Пенков и Ваньо Шарков, народен представител в 40-ото и в 41-ото Народно събрание, член и заместник-председател на парламентарната комисия по здравеопазване в двата си мандата.

В Министерство на културата остава Боил Банов, а с него ще Поста си на заместник-министър на културата запазва Боил Банов. Другият заместник-министър ще бъде доц. Бони Петрунова, заместник-директор на Националния археологически институт с музей към БАН.

Костадин Костадинов от Института по механика към БАН ще бъде заместник-министър на образованието, аВаня Кастрева и Николай Денков остават на досегашните си постове.

В МВР остава и заместник-министърът Филип Гунев, който заемаше постав служебните правителства на Марин Райков и Георги Близнашки.  Заместник-министър на околната среда и водите ще бъде Красимир Живков, бивш областен управител на Софийска област и бивш кмет на Правец.

 

Oще: божидар лукарски  бойко борисов  бойко пенков  ваньо шарков  даниела везиева  деница николова  заместник-министри  иван цанов  лиляна павлова  министерски съвет  министри  правителство  служебно правителство  филип гунев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.10.2014, 13:53

1 Risperidone | 11.11.201419:34

Усмивка вървят, не е като да не вървят. Ама на едни други на какво им мяза линията...
   

оценка

+0 -0