По искане на комисията "Кушлев" Софийският градски съд наложи запор на всички сметки и имоти на задържаните при операция "Октопод". Общата запорирана сума е над 40 милиона лева | webcafe.bg
newscafe

Кушлев запорира имане на Октоподите за над 41 млн. лева

Webcafe.bg
13.05.2010, 11:39 (обновена 14.05.2010, 12:10)
Aлексей Петров

Снимка: © Монитор

Комисията "Кушлев" запорира имущество и сметки на "Октоподите" за над 40 млн. лева, от които на Алексей Петров - за над 3.306 млн. лева...

По искане на комисията "Кушлев" Софийският градски съд е наложил запор на всички сметки и имоти на задържаните при акция "Октопод". Общата запорирана сума е за над 41 милиона лева, а над 32 милиона от тях се падат на един човек - Пламен Стоянов-Големия Дамбовец.

"Октоподите" се разследват по обвинения за организирана престъпна група, която се е занимавала с изнудвания, рекет и разпространение на наркотични вещества.

Запорираното имущество на бившия съветник на ДАНС Алексей Петров е за 3 306 879,67 лева. От задържаните при акцията в ареста са само Петров и Марчело Джотолов.

Председателят на комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Стоян Кушлев коментира днес по бТВ, че Петров не е най-богатият сред задържаните при "Октопод".

По данни на комисията най-заможен е Пламен Стоянов-Големия Дамбовец. Комисията "Кушлев" е наложила обезпечителни мерки на негово имущество за 32 276 000 лева в 38 общини в България.

Стоянов притежавал цял блок, 187 ниви, 91 гори, 17 леки автомобила, 90 товарни автомобила, дружествени дялове, акции в дружества и др., обясни Стоян Кушлев.

По-малкият му брат Йордан Стоянов, известен като Малкия Дамбовец, бил с много по-скромно имущество за 524 236 000 лева.

Заможен е и задържаният адвокат Николай Велков, на когото са наложени обезпечителни мерки върху имущество за 4. 246 млн. лева - 3 апартамента и дворни места.

Другите двама, чието имущество е запорирано, са Марчело Джотолов - 642 000 лева, и Момчил Кръстев - за 251 000 лева. 

Oще: алексей петров  запор  комисия  кушлев  марчело джотолов  октоподи  съд 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.10.2010, 18:04

1 Pafkata | 14.10.201019:46

ГЕРБ ОБВИНЯВА ХОРА В ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ И ИМ ВЗИМА ИМОТИТЕ.
щЕ КАЖЕТЕ АМИ ТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ, ЗАщО ИНАчЕ щЕ ГО ПРАВЯТ?

АМИ ЗАщОТО ББ И ЦЕЦКО ИСКАТ ДА ОСТАНАТ НА ВЛАСТ ОщЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ. КАК?

1. ЗРЕЛИщЕ БЕЗ ХЛЯБ ЗА ГЛАДНИЯТ БЪЛГАРИН.
2. ВЗИМАНЕ НА ПАРИ И ИМОТИ ОТ КОЙТО ИМА ПО ПРЕДТЕКСТ, чЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ. ПРОКУРОРИТЕ ЦЕЛУВАТ РЪКАТА НА ББ И ИЗФАБРИКУВАТ ОБВИНЕНИЯ, ЗА КОЙТО ПРЕЦЕНЯТ, чЕ Е ЛЕСНА МИшЕНА.
3. АРЕСТИ ЗА ПОЛИТИчЕСКИ КОНКУРЕНТИ. (АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ???)
4. ОТКЛАНЯНЕ НА ВНИМАНИЕ ОТ СЕБЕ СИ С ПОЛИЦЕЙСКИ АКЦИИ И ОБВИНЕНИЯ.
5. ЗАТВОР И ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО. КАТО ТЕ ОСЕРАТ ПРЕД ВЕСТНИЦИ И МЕДИИ, ИДИ ИСКАЙ НЯКОЙ ДА ТЕ ИЗСЛУшА ИЛИ НЕДАЙ СИ БОЖЕ ИМАш ДОКAЗАТЕЛСТВА, чЕ СИ НЕВИНЕН. В ЗАТВОРА щЕ СТОИш ДОКАТО ОМЕКНЕш И СИ ПРИЗНАЕш, чЕ СИ ВИНОВЕН, КАКТО ПОЛИЦИЯТА Е ИСКАЛА ОщЕ В НАчАЛАТО КАТО СА ТЕ ОБЯВИЛИ ЗА ПРЕСТЪПНИК.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани