ЦИК оставя фантомите да гласуват | webcafe.bg
newscafe

ЦИК оставя фантомите да гласуват

Webcafe.bg
25.01.2013, 11:08 (обновена 25.01.2013, 11:13)
вот, избори

Говорителят на ЦИК: „Не може да бъде заличено лице, което не е представило примерно акт за смърт в общината"

Националният статистически институт не определя лицата, които могат да гласуват. Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия Бисер Троянов пред БГНЕС по повод впечатляващото разминаване между списъците на ГРАО и националната статистика.

„Законът определя, че избирателните списъци са съставени въз основа на регистрите от населението и се отпечатват централизирано от Главна дирекция ГРАО. Имената се заличават само на онези избиратели, за които законът е предвидил такава възможност", заяви той.

Троянов посочи, че лицата, които са в чужбина и не са преброени от НСИ, имат същите избирателни права като всеки друг български граждани. По думите му, разминаващите се с близо милион данни на националната статистика са официални, но имат друг характер.

Той обясни, че регистрите на населението са в общините, ГРАО има териториални звена, които обработват тази информация и тя се подава централизирано. „Не може да бъде заличено лице, което не е представило примерно акт за смърт в общината", каза Бисер Троянов (като по този начин доказа, че в изборния процес у нас има нещо паранормално - бел.ред).

Говорителят на ЦИК беше категоричен, че данните на ГРАО са точните: „ Едните цифри са в резултат на преброяване, което е извършено, а другото в резултат на актуалните данни, които се намират в общините".

Oще: бисер троянов  грао  некроманти  нси  референдум  цик 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани