Китай отваря прозорец към FB и Twitter само в зона край Шанхай | webcafe.bg
newscafe

Китай отваря прозорец към FB и Twitter

Webcafe.bg
24.09.2013, 11:28 (обновена 24.09.2013, 16:49)
Китай

Снимка: © Getty Images

Cоциалните мрежи Facebook и Twitter в Китай са блокирани от средата на 2009 г.

Китай отваря достъпа до Facebook, Twitter и сайта на вестник The New York Times на територията на зоната за свободна търговя в Шанхай, съобщава китайското издание South China Morning Post.

На останалата територия на най-многочислената държава в света тези сайтове са блокирани от правителството. Според източника на китайското издание зоната за свободна търговия в Шанхай е създадена с цел по-комфортни условия за чуждестранните инвеститори и гости, което е невъзможно без осигуряване на достъп до социалните мрежи и издания.

Facebook и Twitter бяха блокирани в Китай от средата на 2009 г., а сайтът на The New York Times и десетки други сайтове на чуждестранни медии - на следващата година.

Освен това правителството е взело решение да допусне в Шанхай и чужди телекомуникационни компании. Заедно с най-големите държавни оператори China Mobile, China Unicom и China Telecom те ще участват в конкурс, за да работят в зоната за свободна търговия.

Зоната край Шанхай е разположена на територия от 28.8 кв. км, но има възможност да бъде разширена на целия район Пудун, който заема 1210 кв. км.

Oще: facebook  twitter  зона за свободна търговия  инвеститори  интернет  китай  социални мрежи  шанхай 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани