Само 18% от кадастъра ни готов | webcafe.bg
newscafe

Само 18% от кадастъра ни готов

Webcafe.bg, по Дарик
06.10.2013, 11:12 (обновена 06.10.2013, 11:23)
Данов

Една от амбициите на Иван Данов като министър е да върне традиционни за българските стоки строителни пазари като Азия и Африка

В момента България разполага само с 18% готова кадастрална карта и в половината има неточности, които трябва да се коригират.

Това стана ясно от интервю на министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов пред Дарик вчера.

по думите му България може да има кадастрална карта до три години, ако се осигуряват по 10-12 млн. лева. годишно за тази цел.

Според Данов един от най-големите проблеми пред реализирането на значителни проекти липсата на общи устройствени планове. Едва една четвърт от общините са разработили плановете си и това е пречка пред инвестиционните проекти.

Министърът съобщи, че в министерството му е постъпил само един проект за разглеждане и одобрение - от община Бяла. "Проектната готовност е голям проблем и ние вече сме изпратили писма до кметовете, да установим какво е положението и как можем да помагаме", каза Иван Данов.

Той посочи, че приоритет в работата му ще бъде промяната в законодателството, регламентиращо проектирането и строителството. Според Данов най-важната задача пред България в момента трябва да бъде подобряването на средата за живеене - саниране на сградите, проектиране и осигуряване на екологосъобразна среда около тях.

Една от амбициите му е да се създаде отново българската индустрия за производство на строителни материали. Другите са свързани с връщането на традиционните за българските стоки строителни пазари в Азия и Африка.

Министърът отхвърли като неаргументирано искането на вот на недоверие срещу правителството заради новосъздаденото Министерство на инвестиционното проектиране. "Аргументите не бяха мотивирани. Не чух нищо, което да помогне за развитие на потенциала на това ведомство", каза той.

Oще: българия  иван данов  кадастър  министерсто на инвестиционното проектиране  проекти 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.08.2011, 15:12

1 djcd | 06.10.201318:54

Боже господи. Тази институция трябва да бъде закрита и затворена на секундата. Имах работа и вземане даване с тях и това е бездънна дупка за пари
1-во няма нито една вярна скица.
2-ро масово объркани административни адреси.
3-то за всяко нещо искат пари, въпреки че грешките са техни.
4-то обслужването е под всякаква критика
5-то площа на парцела винаги е с около 5% по-малка от площа по нотариалните актове
6-то за да оправите елементарни документи за наследство Ви трябва около 2 месеца тичане за скици, справки и т.н. ,като добавим и грешките които те са допуснали за около 4-5месеца може и да си извадите скица на имота, която да е вярна на 90%
7-мо в 100% от случаите ще се наложи да си наемете геодезическа фирма, която да направи на ново всички измервания на парцела и сградите в него (500лв.)
8-мо ТОТАЛ за една вила 800лв.-1100лв.

ТОЗИ КАДАСТЪР ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ЗАКРИТ ИЛИ ДА СЕ УВОЛНЯТ 99% ОТ ПЕРСОНАЛА ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТ.
АЗ КАТО ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЪМ ПРОТИВ МОИТЕ ДАНЪЦИ, ДА СЕ ХАРЧАТ ЗА ТАЗИ СТРУКТУРА И ДА ХРАНЯ ХОРА КОИТО СТРАДАТ ОТ КРАЙНА НЕКАДЪРНОСТ!!!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани