Като пиар ход от кампанията на Путин преди президентските избори в Русия през 2012 г. - така разчитат хода с кръщаването на Йорго западни медии | webcafe.bg
newscafe

Балген, Братушка, Газпром - за Йорго Путин...

Webcafe.bg
18.11.2010, 12:03 (обновена 18.11.2010, 13:07)
Путин, Борисов и Бойчо

Снимка: © Sofia photo agency

Йорго Путин още си чака името

Пиар ход преди президентската кампания в Русия през 2012 г. Така западни медии коментира хода на руския премиер Владимир Путин, който предложи на руските граждани да кръстят дареното му от премиера Бойко Борисов пале, порода каракачанска овчарка.

След като неведнъж се е показвал пред руските граждани в образа на силен и решителен човек, сега Путин иска да покаже на хората своята нежна и човечна страна, коментира "Дейли Телеграф".

Снимката с кученцето контрастира с предишните снимки на "премиера мачо", който отстрелва сибирски тигър, лови риба или язди кон, отбелязва BBC.

Онлайн изданието EurActiv пък използва израза "Puppy diplomacy", за да коментира хода на Борисов и припомни, че това не е първият път, когато Борисов подарява на други държавни и правителствени ръководители кученце от собствения си развъдник. През лятото вестник "Труд" писа, че там се обучава специално кученце, което да бъде подарено на Барак Обама.

От Братушка до Полиграф Полиграфович... 

Предложенията с мъжки имена за палето валят на сайта на руския премиер: Братушка, Бай, Брой,  Газпром, Тиранозавър, Медвед, Феликс (в чест на Феликс Дзержински), Шашлик, Ротшилд, Муму, Белкострел, Нанотехнология, Полиграф Полиграфович и други... 

Някои от тях са и подплатени със здрави аргументи.

"Ще стане голямо куче, нека да го наречем на град в България или Витоша (за кратко нека бъде Витя), Рила (по-приятно би звучало като Риля, Риль), Родопи (Роди)".

Или: "Думата българин се разглежда като германско название - като се предположи изходното й значение "борец", да го сравним с немското balgen ("бия се"). Тъй като овчарката е подарена в България, а Владимир Путин е служил в Германия, то смятам за уместно да предложа немската версия на етимологията на думата "българин" като име на кученцето: БАЛГЕН (balgen)..."

И иронични коментари се появяват в руския уеб, като в http://modern-descript.livejournal.com:

"Скъпо ни струват кучетата... А този е голям, като стане на 12 години, с него на лов за мечки може да се ходи..."

А руснаците възпяха случката с кученцето. БиТиВи пусна клипче с песничката .

Путин може да си отвори домашен зоопарк

Вече стана ясно, че Владимир Путин има лабрадор Кони, а съпругата му - два пудела. Кони е неизменен участник във всички срещи, които се осъществяват в извънградската резиденция на Путин, и особено в Сочи. От името на Кони е написана книгата Connie s Stories ("Историите на Кони"), а тя е не само звезда на книга, но и персонаж в комикса "Кони и нейният стопанин", публикуван от списание "Огонек". Кони от комикса е съветник, който помага на Путин и с когото той обсъжда важни международни събития.

А българската каракачанка не е първото животно, подарено на Владимир Путин. Кралят на Йордания му дари три чистокръвни арабски коня, президентът на Пакистан Мушараф - два, а друг кон на име  Гюлсара Путин получи в Киргизия. На церемонията по откриването на международния конно-спортен комплекс (МКСК) "Казан" на Путин бяха подарени най-малките коне в света - Чип и Гупи. Мини-кончетата са по-малки и от пони и са изключително редки екземпляри. 

 

Oще: българия  владимир путин  име  йорго  каракачанка  куче  русия 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.