Тайната стенограма Първанов-Дянков | webcafe.bg
newscafe

Тайната стенограма Първанов-Дянков

Ема Милчева, Ники Русиновски
09.03.2010, 18:57 (обновена 11.03.2010, 18:35)
Симеон Дянков и Георги Първанов

Are you talkin' to me?!

Симеон Дянков:  Добър ден, г-н президент.

Георги Първанов: Да, слушам Ви.

Симеон Дянков: Благодаря за срещата, за оказаното време.
Аз след известен размисъл реших, че ще е полезно и благодаря, че откликнахте на молбата ми да се срещнем и да изчистим това недоразумение, което се получи след появата ми в "Шоуто на Иван и Андрей". Донесъл съм и стенограма от цялото шоу. Предполагам, че вече сте я виждал, за да покаже, че не е имало някаква зла умисъл, въобще не е имало нещо от моя страна, което да предполага лош обрат на нещата.

Цитатът, който ми беше подаден, определено не е мой цитат. Дотогава никога не бях го чувал. Така че се надявам, че вече като сте видели, може би, пълния текст, се надявам да има разбиране, че това е...

Георги Първанов (прекъсва го): Чай или кафе, г-н Дянков?

Симеон Дянков: Не, не пия кафе. Чай все пак - стига да имате марокански ментов чай, много е полезен стрещу стреса и напрежението. Лично Ви го препоръчвам, ние в САЩ...

Георги Първанов: Не, но имамe мурсалски чай от Родопите, расте в естествено състояние край Триград и Мугла и има същия ефект.

Симеон Дянков: Да, бих опитал...

Георги Първанов: В Родопите му казват родопската виагра, са ми разказвали местните хора.

Симеон Дянков: Сещам се май нещо за него... Чувал съм, че по времето на тоталитарния режим е пристигал хеликоптер на УБО и товарел чай за висшата номенклатура...

Георги Първанов: Захар, г-н Дянков?

Симеон Дянков: Кафява, ако обичате. Две лъжички, моля.

Георги Първанов: Аз лично го пия без захар - по-здравословно е, а и, както отбелязахте в шоуто, президентът определено не е млад.

Симеон Дянков (отпива):  Странно, г-н президент, точно преди да тръгна за президентството, ми представиха данни, че по времето на тройната коалиция всичкият мурсалски чай е бил обран. Вашият да не би да е внос от Дубай?

Георги Първанов: Вижте, г-н министър,  макар и малко емоционално, но аз имам едно име, завещано от моите родители, което искам да оставя на моите деца неопетнено. С тези инсинуации се хвърля тежка сянка върху името на фамилията ми. 

Симеон Дянков: Аз съм тук, таковата..., да ме извините, ама и аз съм тук за едното име. Гоце беше, нали?

Георги Първанов: Защо вкарвате институциите в този проблем? И, да го знаете, ако не се беше обадил с молба да стане контактът, министър-председателят, аз нямаше да Ви приема, тъм-тъдъм-тъдъм-тъдъм!...

Симеон Дянков (почервенява):  Понеже шоуто беше забавно шоу, може би не съм успял да изляза по най-добрия начин, поне може би според коментарите на Вашия екип, но това ми беше идеята. Идеята ми беше да е явно, че това не е мой цитат, не съм казвал нищо от този род и да искам да изляза от него. Бля-бля-бля!

Георги Първанов: Не ви вярвам. Защо Вие коментирате президента в контекста на проверката на сметки, милиардери и т.н.

Симеон Дянков: Опитвам се, виждате, в целия разговор там да се измъкна... Те ме връщаха към темата три пъти, бля-бля-бля, три пъти, бля-бля-бля, три пъти...

Георги Първанов (прекъсва го ядосано): Talk to my hand! Виждате ли колко добре помня... И преди тази среща много добре съм се подготвил.

Симеон Дянков: Както се казва по моя край, пут ин май шус...

Георги Първанов: Вие не намесвайте тук другаря Путин - не искам война!

Симеон Дянков: Аз се извинявам много, г-н президент. И на вас, и на другаря Путин, и на господин Обама се извинявам. Както знаете, аз съм бил извън България дълго време. Аз дойдох, за да помогна на България и понеже във финансови кризи аз съм работил по много държави в света и тази тема я разбирам много. Всяка друга тема на мен ми е от минус. Аз съм Брад Пит с очила.

Георги Първанов: Тъм-тъдъм-тъдъм-тъдъм!...

Симеон Дянков: Простете ми, г-н президент. (Просва се по очи на килимчето.) Това просто е шоу и аз се опитвам да се измъкна по някакъв начин, а те на три пъти ме връщат към него. Това е начин да се измъкна от неочакван и тежък за мен въпрос, защото аз явно съзнавам, че това е тежък въпрос за мен. И аз казвам истината: не е мой цитат. Два пъти го казвам: Не е точно това, не е мой цитат, не си спомням, не сме говорили за такова нещо.

Георги Първанов: Не ви вярвам.

Симеон Дянков: Добре.

Бел.ред.: Всяка прилика с действителни президенти и министри е от Лукаваго.

Oще: георги първанов  симеон дянков 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.