Доставчици на ТВ и интернет се обединиха в национална компания | webcafe.bg
newscafe

Телеком кандидатства за четвърти мобилен оператор

Webcafe.bg
24.11.2010, 11:55 (обновена 24.11.2010, 12:09)
телекомуникации

Снимка: © Уикимедия

"Български телеком и телевизия" АД ще бъде нов оператор на мобилни услуги, кабелна телевизия и интернет

Нов оператор на мобилни услуги, кабелна телевизия и интернет тръгва у нас.

Обединението стана факт вчера.

То се нарича "Български телеком и телевизия" АД и включва „Нетуъркс  България", „Диджитъл Комуникейшънс", „Еском", „Икон", „Телнет", „С.Т.В.", „Балчик нет", „Оптинет и Диана Кабел ТВ", „Пауърнет" и „Бол БГ Изток".

Новият телеком ще предоставя услуги на над 150 000 абонати и ще притежава покритие на  близо милион домакинства в страната. Компанията ще бъде алтернатива на съществуващите оператори в над 40 града и 110 населени места.

Новото дружество ще развива собствен бранд и ще работи за пускането на нови  услуги, между които мобилна телефония  и мобилен интернет (GSM, 4G, WiFi).

За мобилните услуги БТТ има потенциален инвеститор за изграждане на собствена мрежа в България.

Обсъжда се с някои от мобилните оператори и възможността за изграждане на виртуален мобилен оператор (MVNO) върху тяхната мрежа, каза за Димитър Хинков, изпълнителен директор на БТТ и шеф на "Пауърнет", цитиран от „Стандарт". Новите услуги ще стартират в най-кратки срокове, допълни той.

Новият оператор присъства в градовете София, Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Русе, Шумен, Балчик, Бургас, Ямбол, Хасково, Първомай, Димитровград, Кърджали, Асеновград, Смолян.

Основна цел на компанията е да направи пълно национално покритие, като води преговори с други доставчици да се присъединят към БТТ, каза още Хинков.

Oще: бтт  интернет  кабелна тв  мобилен оператор  телеком 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани