Стоичковите "ками" още умуват партия ли са | webcafe.bg
newscafe

Стоичковите още умуват партия ли са

Цветана Георгиева
26.03.2013, 16:47 (обновена 27.03.2013, 13:16)

1 от 6 снимки Назад Напред

Стоичков

Снимка: © Явор Николов

„Дайте им път - да учат, да се развиват, да има хляб, когато излязат от образователните институции. Ма те не знаят как се краде, не са влизали в схеми"

Движение "Орлов мост" с патрон Христо Стоичков продължи да отлага отговора на основния въпрос - ще се регистрира ли за участие в предсрочните избори или не.

Днес Националното представителство на студентските съвети, което замисли новото движение, организира кръгла маса с експертно участие, но така и не обяви дали е събрало нужните подписи за регистрация в ЦИК. Срокът изтича утре.

"Аз съм до прага на политиката. Не влизам там. Колко пъти да го кажа? Ако вляза, ще им се стъжни на някои", обяви Стоичков на сбирката. За пореден път бившият футболист и настоящ милионер заяви, че няма партия и никой не стои зад него.

Председателят на НПСС Ангел Георгиев определи като "пълни глупости" спекулациите, че ГЕРБ стои зад новото движение, узурпирало протестния символ "Орлов мост. Камата отговори вместо него, когато студентският лидер бе попитан дали иска да стане депутат: "Не, не иска. Ако те искат да влязат в политиката, аз спирам до прага. Сега ще ги подкрепя, защото никой не ги е чул".

"От една седмица ги дават по всички телевизии", изтъкна Стоичков ефекта, който оказа включването му на страната на НПСС.

Футболната легенда обяви студентите за чисти и невинни души, които просто искат да имат бъдеще. „Дайте им път - да учат, да се развиват, да има хляб, когато излязат от образователните институции. Ма те не знаят как се краде, не са влизали в схеми", изтъкна той.

Ангел Георгиев отрече да са му предлагали да оглави партийни листи за изборите. Той бе затрупан с въпроси, свързани с целите и начина, по който "Орлов мост" ще се бори на исканията си. За момента те са свързани с промени в Закона за висшето образование и по-широко участие на студентите в управлението на университетите.

Остана неясно какво точно ще представлява новото движение, след като се бори за законови промени и има интернет-платформа за номиниране на граждани в управлението, но не е партия. Поне не официално за момента.

От думите на Ангел Георгиев, представител на Стопанската академия в Свищов, не стана ясно дори кой ще е лидер на "Орлов мост". Той призна, че НПСС не представлява всички студенти в България, след което критикува медиите в тенденциозност заради въпросите, които му задават.

Възмущение от "клакьорната" и "скандалджийска" журналистика изразиха други студенти, както и самият Стоичков.

Кои са "Орлов мост"?

На кръглата маса дойдоха и представители на други формации, регистрирани под името "Орлов мост", които обвиниха Ангел Георгиев, че краде символа и използва популярността на Стоичков. Един от тях, представил се като Николай Гацев, бе определен като "провокатор" от видния цесекар Димитър Ангелов - Дучето.

Спорадични викове от препълнената зала призоваха Стоичков тутакси да се откаже от студентите, защото не представлявали протестиращите от "Орлов мост".

Масовка от умни глави

Събранието бе уважено от университетски преподаватели, социолози, политолози, представители на арабската, ромската и еврейската общност, сираците и българите в Румъния. Сред тях се открояваха проф. Валери Стефанов, проф. Михаил Константинов, финансистът д-р Емил Хърсев, социолозите Мира Радева и Юрий Асланов.

Кръглата маса се проведе по спешност в клуб "Синият лъв", след като ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев отмени резервацията на НПСС в клуб "Яйцето" в приземието на Алма Матер. Той не е съгласен с опита най-старият ни и авторитетен ВУЗ да бъде причислен, макар и индиректно, към студентите, симпатизиращи на Стоичков и припознаващи го като лидер.

Oще: ангел георгиев  камата  нпсс  орлов мост  партия  протести  студенти  христо стоичков 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 30.03.2013, 10:49

2 Виктор И | 30.03.201310:57

човекът е лице на студентите, няма лошо, лице на тези на които им писна от досегашната управа
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

1 pepe | 26.03.201321:53

Не мога да разбера - представител на стопанската академия в Свищов, на другия край на България, сигурно не участвал в никое от събитията, случили се на Орлов мост регистрира, или по-скоро заявява някакво желание-евентуално-да-регистрира нещо си, неясно какво, но съдържащо Орлов мост в името си...
И защо това се тиражира в медиите? Заради Христо Стоичков ли? На когото пък каква му е връзката със студентите и студентството?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани