Българско и германско издателство в бизнессъюз | webcafe.bg
newscafe

Българско и германско издателство в бизнессъюз

Webcafe.bg
04.09.2013, 14:36 (обновена 04.09.2013, 14:59)
Училище

От тази есен издателска къща "Анубис" и издателство "Булвест 2000" влизат в тясно сътрудничество с немската издателска група "Клет" - един от водещите издатели на учебници в Европа.

Основната цел на обединението, което се реализира чрез размяна на миноритарни дялове между двете издателски групи - "Клет" и "Анубис-Булвест", е повишаване качеството на образованието у нас чрез въвеждане на успешни европейски образователни практики.

Групата "Клет" е сред най-големите издатели в света. Тя оперира в 17 държави и 40 населени места чрез 59 компании. Всяка година издателствата в групата публикуват над 2300 нови издания с основен фокус образованието. В България "Клет" присъства с компаниите си "РААБЕ България" и "КЛЕТ България" (до 2012 "ПОНС България").

Както в Германия, така и в България „Клет" е изключителен представител на най-старото издателство в света - английското "Кеймбридж Юнивърсити Прес", което е част от един от най-престижните университети в света - Кеймбридж Юнивърсити.

"Повече от 15 години издателска група „Клет" развива успешно своята дейност в България. За нас като истинско европейско издателство е логично да търсим успех на пазара в сътрудничество с утвърдени местни издателства, които имат отлично изградена мрежа в училищата", заяви Филип Хаусман, изпълнителен директор и член на Борда на директорите на издателска група "Клет".

Издателствата "Анубис" и "Булвест 2000" са на българския пазар от 23 години и имат представителства във всички областни градове на страната.

Oще: анубис  булвест  издателство  клет  сътрудничество 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани