Спират лепенето на стикери на застрахователи | webcafe.bg
newscafe

Спират лепенето на стикери на застрахователи

Webcafe.bg
13.12.2010, 17:24 (обновена 13.12.2010, 17:55)
Цветан Цветанов

Снимка: © БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов се закани да премахне лепенето на стикери на застрахователи по колите

Обмисля се вариант да се премахнат стикерите върху автомобилите, за да няма насочване към определена застрахователна компания на лицата, които противозаконно отнемат коли, обяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов преди конференция, посветена на застрахователните измами.

Една-две застрахователни компании в България реално са съпричастни към измамите и държат най-сериозен дял на пазара.

Цветанов посочи, че част от схемите са добре познати, тъй като немалко българи са потърпевши от тях, предимно от кражбите на МПС-та.

Той припомни, че по време на разговори със застрахователни компании още преди 6-7 месеца с участието на Криминална полиция и главния секретар на МВР Калин Георгиев се е обсъждал вариантът за премахване на стикерите на застрахователи, залепвани на автомобилите.

Вицепремиерът посочи, че до края на януари 2011-та това педложение ще бъде вкарано за обсъждане в парламента.

Цветанов обясни, че престъпни групи, които обслужват дадени застрахователни компании, ориентирайки се по стикерите, отнемат МПС-та на конкурентите си, вследствие на което фирмата трудно успява да погаси застраховката.

„Важно е да ограничим посегателствата върху автомобили", подчерта министърът.

„Общият размер на застрахователните измами в България възлиза на около 100 млн. лв. годишно според експертни оценки", съобщи шефът на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев на форума.

„Тази цифра е доста стряскаща, не само защото ощетява цял един бранш, но защото ощетява българската икономика и като цяло сме ощетени всички ние като данъкоплатци и като потребители - допълни той. - Ние като отговорни институции не може да не обединим усилията си, за да направим много сериозна обща организация за отпор на подобни измами и за предотвратяване на застрахователните измами в бъдеще".

Oще: застрахователи  кражби  стикери  цветан цветанов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.03.2010, 12:34

3 Ицо | 14.12.201011:42

Yuliana Gianti .... е ако и за това си викаш майстор ....
Мога да те светна - има в железарките магазини едно за чистене на стъкла.
Нещо като скалпел е.
с него лесно се изстъргва стария стикер и не надрасква стъклото.

А за статията .... на всички е ясно че всички застрахователи са бивши мутри и бандити. Така че Цветанов да предложи да се закрият всички застрахователно компании и да има само държавни такива.
Но дали ще може да се пребори бандитите .... незнам.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.11.2010, 20:42

2 double-dealer | 14.12.201000:45

Тук не става въпрос за стикерите за Гражданска отговорност,а за тези които опоменават към коя застрахователна компания си направил КАСКО...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.09.2010, 15:12

1 Yuliana Gianti | 13.12.201018:57

Чудесно.Преди време ме спряха,за да ме глобят ,че не съм си свалила старите стикери.Има и още едно неудобство ,това,че трябва да търсиш майстор,за да свали стария стикер от стъклото.

Въобще,аз много харесвам работата на министър Цветанов и съм много доволна от работата на министерството на вътрешните работи.

Например въ Добрич,няма опашки за новите лични карти.Направена е стройна организация, при влизането ни за попълване на документите за новите лични карти има много възпитани жени,които обясняват подробно как се попълват новите документи,посочват дори точното място,за да не се направи грешка.А вътре помти на всеки посетител се налага да се обяснява.На друга опашка ,се чака за вече готовите документи.Аз чаках общо 12 минути.И всички,които бяха там чакаха по толкова.12.минути общо със попълването нап сокументите и минаване през касата да платиш и да ти приемат документа.Браво!!! Не бях виждала досега такъв ред,във нито една друга институция.Например във ,,пощенска банка,,особенно на обяд,че чака повече от половин час.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани