"Ключовият свидетел по "Октопод" е дал 5000 лв. на Цветанов | webcafe.bg
newscafe

Свидетелят на Алексей Петров дал 5000 лева на Цветанов

Webcafe.bg
01.11.2010, 12:55 (обновена 01.11.2010, 13:39)
асен урманов

Снимка: © Sofia Photo Agency

Асен Урманов каза, че Цветанов е поискал да оформят документи за дарение и е попитал дали има и други фирми, които също да направят дарения...

Асен Урманов, обявен от РЗС като "ключов свидетел по делото "Октопод" и посредник за финансирането на ГЕРБ от "Лев Корпорация", заяви днес пред бTV, че през 2005 г. е занесъл в щаба на ГЕРБ в НДК 5000 лв., които лично е предал на Цветан Цветанов. Урманов каза, че Цветанов поискал да оформят документи за дарение и попитал дали има и други фирми, които също да направят дарения. "Тогава бях помолен от Алексей Петров да занеса тези пари "да подпомогнем идеята ГЕРБ". Правил съм го общо 1-2 пъти, посочи той.

Според него същото се е случвало и в щабовете на ГЕРБ в страната и с други фирми на "Лев Корпорация". След това партньорството между тях продължило до 2009 г., като става дума не само за финансиране, но и за реализиране на общи проекти.

Информацията, че "Лев Корпорация" и фирми, свързани с Алексей Петров, са финансирали ГЕРБ, се появи след като Алексей Петров бе пуснат под домашен арест.

Помолен да представи документи, които да доказват твърденията му, Урманов посочи, че от 2005 г. не работи в "Лев Корпорация", а документите са там. Емил Василев от РЗС, който също присъства в студиото, заяви: "Цветанов изтараши всички фирми на "Лев Корпорация", но документи съществуват и ще ги представим, когато му дойде времето".

Урманов е напуснал през 2005 г. заради разногласия с Алексей Петров и затова, по думите му, после бил търсен от службите, за да им разкаже неща, необходими за тезата на обвинението.

Той припомни и случая за 1.5 млн. евро, дадени от корпорацията като гаранция за изграждането на система за видеонаблюдение в метрото от белгийската фирма "Прайм вижън", които изчезнали. Той обаче спомена, че системата е за училищата, а не за метрото.

След зачестилите разпити от страна службите той решил да "затвори бизнеса и да излезе в дълга ваканция в чужбина". Аз съм връзка между Алексей Петров и финансирането към ГЕРБ, каза Урманов и допълни, че РЗС са единствените, които казват, че "совите не са това, което са".

Oще: асен урманов  герб  рзс  цветан цветанов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани