Одитът на КТБ е внесен в БНБ | webcafe.bg
newscafe

Одитът на КТБ е внесен в БНБ

Webcafe.bg
20.10.2014, 18:52 (обновена 20.10.2014, 19:09)
бнб

Резултатите ще бъдат публикувани в сряда или четвъртък

Квесторите на КТБ са внесли докладите за оценката на основните балансови позиции и издадените банкови гаранции на клиенти на банката. Това става ясно от съобщение на Централната банка, публикувано в късния следобед в понеделник.

В зависимост от резултатите на одита ще стане ясно дали КТБ ще бъде обявена в несъстоятелност или ще започне процедура по оздравяването й. От 20 юни банката се намира под специален надзор, който ще изтече на 20 ноември съгласно последното решение за удължаване на крайния му срок от БНБ.,

Очаква се управителният съвет на централната банка да се запознае с доклада в следващите два дни, а информация от него ще се представи публично "най-рано в сряда и най-късно в четвъртък", съобщава в. 24 часа, като се позовава на свои източници в БНБ.

Съдържанието на одитния доклад няма да бъде публикувано заради наличието на банкови, служебни и бизнес тайни.

Подобно искане отправи вчера главният прокурор Сотир Цацаров, който посъветва в ефир гуверньора на БНБ Иван Искров да оповести публично документа на одиторите, "за да не оставим отново убеждението, че едните са действали в интерес на някого, а другите крият нещо".

Одитът на КТБ беше възложен на компаниите "Ърнст енд Янг", "АФА" и "Делойт Одит".

В краткото съобщение на сайта на БНБ се опровергава твърдението на Цветан Василев, който твърди, че има подадена оферта за оздравяването на КТБ, но "БНБ мълчи". Изявлението на Василев беше излъчено на запис в предаването на Сашо Диков в неделя.

"Днес (20 октомври) до 18 ч. такава оферта не е била получена в БНБ", съобщават от Централната банка.


Oще: банка  бнб  иван искров  ктб  одит  специален надзор 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани