Край на полицейските проверки на пътя | webcafe.bg
newscafe

Край на полицейските проверки на пътя

Webcafe,bg
25.09.2013, 10:01 (обновена 25.09.2013, 10:33)
Цветлин Йовчев

Снимка: © sofia photo agency

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев преустановява полицейските проверки на пътя

Полицията спира практиката на рутинни проверки на пътя, обяви в интервю за вестник "24 часа" министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той добавя, че конкретните мерки в организацията на работата на автопатрулите на охранителна полиция и КАТ ще бъдат представени на национално съвещание на МВР утре.

Министърът посочва, че публикувана наскоро инструкция за контрола на пътното движение предвижда спиране за проверка на автомобили само при четири казуса.

Първият е при видимо нарушение на водача, вторият при неправилно превозване на опасен товар, третият - когато поведението на шофьора и движението на автомобила пораждат съмнения за употреба на алкохол или упойващи вещества и четвъртият, при данни, че водачът е участвал в катастрофа.

Министърът посочва още, че ще се засили контрола над полицаите, за да не се допускат корупционни практики. Една от мерките е да се задължат полицаите да сигнализират, че ще спират автомобил, още преди да го спрат, което е записано като тяхно задължение, но не се изпълнява.

Йовчев казва, че вече дори за превишена скорост рядко ще се спират колите, защото с новите средства за контрол водачите просто могат да получат глобата по пощата. Той добавя, че амбицията му е полицаите не да глобяват, а да предотвратяват нарушенията.

Планира се и промяна в начина на оценка на служителите на реда, като водещи ще са не констатираните нарушения и наложените глоби, а произшествията със загинали и ранени в участъка, за който отговарят. В тази връзки било разпоредено патрулите на КАТ да стоят пред опасните участъци, а не след тях, за да налагат глоби.

В момента се работело и по интерактивна карта, на която ще се отбелязват престъпленията в населените места, така че постовете на охранителна полиция да са в близост до най-невралгичните места. Йовчев очаква сериозен отпор на предлаганите промени, но изразява готовност да ги направи.

Oще: кат  мвр  полиция  проверки  цветлин йовчев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.09.2013, 15:00

3 Илчо Петков | 25.09.201315:18

Интересно .... какво тогава ще правят тогава "Катаджиите" ... като те друго на практика и не умеят освен да "Дебнат" и да Проверяват най често за "Колани", "Фарове", "Сигнална жилетка", "Аптечка" и даже за "Резервна гума" ....? Аз така и не мога да разбера що за работа е това тяхното и защо трябва да се пенсионират по рано, че да им дават и по 20 Заплати ....?Усмивка Всъщност това се отнася и за цялата Полиция, дейността на която обикновено е да е толерантна с всички - с протестиращите, с крадците, с престъпниците ...?Усмивка В България май има 70000 Полицаи ... които са повече от учителите и Докторите най вероятно ... и по скоро трябва да ги съкратят поне Половината, защото те почти с нищо не допринасят за Опазване на Собствеността на Гражданите или да ги защитават ...? Колко средства биха се спестили в Бюджета, ако поне едни от Управляващите тръгне да Съкращава Полиция и ненужната Администрация в тази изтерзана Държава ...!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

2 Borracho | 25.09.201311:02

Бе те нека проверяват, в булгаристан трябват яки проверки и постоянни глоби. Вместо да прави такива популистки ходове да вземе да уволнява скапаните Ушеви когато вземат подкупи. Да ги вкарва и в затвора. То е ясно, че няма как да уволнят всичкия ушев, но да вкара 20-30 милиционера в затвора за по 1 година и да видим дали останалите свине няма да поспрат с просенето на пари от хората. Майкавишееба фуражки гнусни.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

1 KingoftheROAD | 25.09.201310:31

На пръв поглед изглежда добре. Да видим колко, и какво ще се промени.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани