26-годишният Лъчезар Варнаджиев, който чрез едноличната си компания "Елтрейд къмпани" купи производствените активи на "Кремиковци", е продал участието си в нея, съобщи "24 часа" | webcafe.bg
newscafe

"Кремиковци" препродаден на офшорка

Webcafe.bg
21.07.2011, 17:07 (обновена 21.07.2011, 17:43)
кремиковци

Снимка: © БГНЕС

И "Кремиковци" върви от ръка на ръка...

26-годишният Лъчезар Варнаджиев, който чрез едноличната си компания "Елтрейд къмпани" купи производствените активи на "Кремиковци", е продал участието си в нея, съобщава в. "24 часа".

В Търговския регистър от 5 юли т. г. като купувач фигурира регистрираната на Вирджинските острови "Бессиън мениджмънт лимитид". Тя е представлявана от "Бън секретериъл лимитид" в Кипър. В новия устав е записано, че Варнаджиев няма право да сключва сам сделки за повече от 500 лв.

Комбинатът бе продаден на търг на 12 април т.г. за 316 млн. лева. Решението на 26-годишния собственик е от 26 юни. Ден преди да сключи сделката, Варнаджиев учредява залог в полза на Първа инвестиционна банка.

Оттам обясняват, че смяната на собствеността е част от първоначалната структура на сделката. Тя представлявала мостово финансиране.

Oще: елтрейд къмпани  кипър  кремиковци  лъчезар варнаджиев  пиб  регистър 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.