Кабинетът одобри тарифите за партиите | webcafe.bg
newscafe

Кабинетът одобри тарифите за партиите

Webcafe.bg
20.03.2013, 13:43 (обновена 20.03.2013, 13:47)
БНТ

Цената за минута клип, излъчен по БНТ в различните часови пояси през делничните дни, ще струва между 330 лв. и 2255 лв., а през почивните дни между 330 лв. и 2800 лева

Правителството одобри тарифите на държавните медии за отразяването на предизбората кампания за парламентарните избори.

Цената за минута клип, излъчен по БНТ в различните часови пояси през делничните дни, ще струва между 330 лв. и 2255 лв., а през почивните дни между 330 лв. и 2800 лв. Встъпителните и заключителните клипове са по 1400 лв. на минута.

Хрониките, в чиято цена са включени и разходите за изработка на репортажа, ще струват 920 лв. и 1150 лв. на минута - в зависимост от това дали се излъчват в делничен или почивен ден. Цената за минута диспут, излъчен по БНТ ще струва съответно 180 лв. и 200 лв. По-ниски са цените, одобрени с тарифата, за излъчване по БНТ 2 и БНТ Свят.

Излъчването на клип до 30 секунди в радиопредаванията на програма "Хоризонт" на БНР ще струва между 150 лв. и 190 лв. според часовия пояс, хрониката е 300 лв. на минута, а диспутът - 70 лв. на минута. За програма "Христо Ботев" и за регионалните радиостанции на БНР тарифите са по-ниски.

Тарифата е изготвена в съответствие с предложенията на ръководствата на БНТ и БНР, а редът и условията за провеждане на предизборната кампания са уредени в Изборния кодекс. Кампанията ще се отразява чрез клипове, хроники и диспути, договорени между генералните директори на БНТ и БНР и упълномощени представители на партиите, коалициите и инициативните комитети.

На първото си заседание днес, служебният кабинет възложи на министъра на правосъдието координацията по изпълнението на дейностите по организационно-техническата подготовка на вота.

За изготвянето и публикуването на избирателните списъци ще отговаря вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството, а за организирането на подготовката и произвеждането на изборите в чужбина - упълномощен от премиера и външен министър заместник-министър на външните работи.

Министрите, на които са възложени функции по организирането и провеждането на изборите, ще информират министър-председателя за хода на подготовката им до обявяването на изборния резултат.

Oще: бнр  бнт  диспути  избори  минута  тарифи  хроники 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани