Парите от КТБ са изтеглени в един ден | webcafe.bg
newscafe

Парите от КТБ са изтеглени в един ден

Webcafe.bg, по Нова телевизия
16.07.2014, 09:36 (обновена 16.07.2014, 09:46)
стоян александров

Става въпрос за над 90 млн. евро и по-малки суми в левове и долари, изтеглени и изнесени, но не с чували, каза Александров

Парите от КТБ са изтеглени в един ден. Това каза пред Нова телевизия финансистът Стоян Александров, който е научил това от главната счетоводителка на банката Мария Димова. Тя му е казала, че е подведен за това, че парите са тегнели във времето. Парите са на няколко фирми, които имат големи наличности и са близки до собственика.

Става въпрос за над 90 млн. евро и по-малки суми в левове и долари, изтеглени и изнесени, но не с чували, каза Александров. Думите му потвърждават първоначално разпространената, а след това опровергана от властите информация за изнасянето на парите от банката в един ден.

„Парите били във високи копюри, т.е. в едно дипломатическо куфарче можели да се изберат между 6 и 8 милиона. Дали те са отишли във фирмите, от чиито сметки са теглени, не било ясно", каза Александров. Счетоводителката обаче не знаела дали парите е трябвало да бъдат върнати в банката и синдикът не ги е взел.

Александров заяви, че не е имал директна връзка с мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев от две седмици, когато стана ясно, че акционерите от Оманския фонд са искали среща с управителя на БНБ Иван Искров, но такава им била отказана. Те са имали желание не само за среща, но и да подкрепят банката.

Той потвърди, че Василев бил във Виена и се страхува за живота си - да не би например в ареста да му поставят инжекция и да „получи инфаркт". Александров каза още, че банкерът е дал показания пред органите в Австрия и там евентуално може да е обявил свои връзки с политици. Около Василев се говори, че е плащал, разбира се, на всички цветове, каза още финансистът.

В предаването „Референдум" по БНТ снощи Александров обяви, че „голям собственик" в КТБ е искал да възстанови кеш липсващите в КТБ близо 206 милиона лева, но квесторите са му отказали. Той подчерта, че става дума за „мажоритарен" собственик.

Oще: александров  банка  банки  бнб  ктб  омански фонд  пари  стоян александров  цветан василев  чували 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани