МВР получи още 6.5 милиона лв. от бюджета | webcafe.bg
newscafe

МВР получи още 6.5 милиона лв. от бюджета

Webcafe.bg
07.12.2011, 14:18 (обновена 07.12.2011, 14:43)
Полицаи

Снимка: © БГНЕС

С част от отпуснатите средства ще бъдат намалени част от просрочените задължения на ведомството за горива и смазочни материали

Правителството предостави на Министерството на вътрешните работи допълнителни бюджетни кредити за 2011 г. в размер на 6,5 млн. лв. за текущи разходи, съобщиха от правителствената пресслужба.

С отпуснатите средства ще бъдат намалени част от просрочените задължения на ведомството за горива и смазочни материали, за функционирането на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия, за заплащане на таксите за ползвани телефонни канали и за униформеното облекло на служителите на МВР.

С погасяването на част от просрочените задължения ще се преустанови начисляването на лихви и неустойки и ще се осигурят регулярни доставки по сключените договори.

Това е трета поред извънредна субсидия за МВР в рамките на бюджета за 2011 г., след като в средата на ноември ръководеното от Цветан Цветанов ведомство получи извънредна субсидия за МВР в размер на 6 млн. лв.  Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов мотивира искането с липса на средства за отопление на специализираните домове за чужденци - в Бусманци и Любимец, и за бензин за пожарните и полицейските коли.

През август кабинетът отпусна други 15 млн. лева за покриване на просрочени задължения към доставчици.

Oще: бюджет  кредити  мвр 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 07.12.201117:54

Не е ли време към МВР отново да преминат и болниците?Нека си припомним,
че първото ни вътрешно ведомство след Освобождението е било точно такова-МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И НАРОДНОТО ЗДРАВЕ.
Тогава Бърза помощ ще е към Цецко,а полицаите ще бъдат и парамедици. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани