Пътната агенция търси нов строител на АМ "Струма" | webcafe.bg
newscafe

Пътната агенция търси нов строител на АМ "Струма"

Webcafe.bg
27.10.2014, 19:15 (обновена 27.10.2014, 19:21)
магистрала Струма

Агенция „Пътна инфраструктура" ще прекрати договора за изграждане на лот 4 от магистрала „Струма" Сандански - Кулата с изпълнителя „АКТОР" АСД. Гръцката фирма е построила 15-километровата отсечка наполовина, макар че трябваше да бъде завършена по план през март тази година.

Строителството започна преди две години, но имаше много забавяния. Проектът включва изграждане на два пътни възела, четири моста и пътни възела, четири подлеза, шест надлеза и изместване на ЖП линията„София - Кулата". „АКТОР" беше избрана на търга, подавайки най-ниската ценова оферта - 55 980 000 лева без ДДС,

АПИ ще стартира нова обществена поръчка по реда на Закона за обществените поръчки за извършване на строително-монтажни работи, необходими за довършване и цялостно изграждане на обекта. Срокът за изпълнението на поръчката ще бъде до 150 дни от подписването на Протокол 2А (разрешението за строеж), съобщават от пресцентъра на АПИ.

От бъдещия изпълнител ще се изиска възстановяване на пътната настилка на обходните маршрути, преминаващи през населените места от стартирането на строителството на лот 4.

Дотогава остава настоящата временна организация на движението в района на обекта.

Ще бъде извършена цялостна проверка на качеството на изпълнените строително-монтажни работи.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани