Осем въпроса. И протести - ако няма отговори | webcafe.bg
newscafe

Осем въпроса. И протести - ако няма отговори

Webcafe.bg
31.07.2012, 14:53 (обновена 31.07.2012, 17:02)
Акция  "Благодаря", ски сезон, витоша, мфвс

Снимка: © ForTheNature.org

Въпреки протестите зимен сезон на Витоша през 2010/2011 г. нямаше

След като обеща да пусне Драгалевския и Симеоновския лифт от 1 август, "Витоша ски" отново заплаши, че зимен сезон за софиянци може пак да няма.

В резултат гражданското сдружение "Витоша ски" настоя кметът на столицата Йорданка Фандъкова и СОС бързо да реагират и предупредиха, че отново ще излязат на протести, ако това не се случи.

"Ако общината продължава да мълчи, "Витоша ски" все така ще заблуждава и изнудва държавата и гражданите. При това положение ще бъдем принудени отново да защитаваме правата си чрез уличен натиск", обявиха от сдружението след като вчера собственикът на лифтовете даде брифинг. От ръководството на фирмата казаха, че няма да наемат и поддържат пистите, ако държавата не ги категоризира и не ги обяви на търг.

"За Витоша" напомни за осемте си въпроса по проблемите с "Витоша ски", които наскоро зададе на столичния кмет и общината в официално писмо.

Работа на собствениците е да категоризират пистите, като за целта собственикът трябва да подаде документи до Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и да плати такса за категоризацията. В България няма категоризирани писти, защото това не е задължително изискване, напомнят от "За Витоша" и отново задават въпросите си към "Витоша ски":

1. Кой е собственик на "Витоша ски" и защо се крие от обществото?

2. Кога са поискали категоризация на пистите от МИЕТ и ако досега не са направили това, защо не са го направили?

3. Защо твърдят, че текстът за учредяване правото на строеж не ги касае и не им пречи, а оспорват 20-годишния срок за право на строеж?

4. Кога най-после ще покажат пред медиите и гражданите техническия проект, който предлагат за ПП "Витоша", и защо крият цената му?

5. Каква е печалбата на "Витоша ски" от всяка една продадена карта?

6. В какъв размер е платеният от тях данък печалба и платените местни данъци и такси за четирите години, в които са собственици на съоръженията на Витоша (от 2008 г. до днес)?

7. Как ще гарантират постоянна и безопасна работа на съоръженията (включително подмяната им с нови), на които са собственик, и нормалното провеждане на следващия ски сезон на Витоша като цяло?

8. Как ще компенсират столичани за пропуснатите ползи от несъстоялия се ски сезон?

Oще: витоша ски  зима  лифтове  сдружение  сезон  съоръжения 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

2 Von Bl | 31.07.201218:56

Това е прецедент, Някаква си фирма, пък било и ВС, се оплаква от закон,който и пречел на работата??? Очаквам след това, протест и пресконференция на бабите от Петрич, срещу закона за дрогата....егати наглеците.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

1 lele male | 31.07.201217:43

Когато се влезне в Търговският регистър може да се види ГФО-то на "Витоша ски" ... най-интересното е, че има Договор за залог на търговското предприятие... като Банката е ... познайте от 1 път коя? ПИБ ... естествено.
Уважаеми журналисти, ако не знаете как да боравите с ТР - свиркайте.
ЕИК-то на Витоша ски е 175230799
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани