Депутати от комисията за борба с корупцията искат премиерът да уволни Стоян Кушлев... | webcafe.bg
newscafe

Депутати искат съд - и уволнение за Кушлев...

Webcafe.bg
04.02.2011, 15:36 (обновена 04.02.2011, 16:16)
Стоян Кушлев

Снимка: © БГНЕС

Шефът на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност - Стоян Кушлев, отива на съд

Депутатите от комисията за борба с корупцията ще заведат колективен иск за клевета срещу шефа на комисията за конфискуване на имуществото, придобито по престъпен начин проф. Стоян Кушлев. Това обяви Валентин Николов от "Атака", който е шеф на комисията. Народните представители решиха да го дадат на Върховния административен съд заради конфликт на интереси, че при встъпване в длъжност е бил член на управителните съвети на Царски ловен клуб и Националната развъдна асоциация по овцевъдство.

Те поискаха премиерът Бойко Борисов да го уволни.

Днес Кушлев още повече ядоса депутатите, след като направи изявление, че е засегнал някои интереси и затова го атакуват. "Клиенти на нашата комисия за установяване на престъпното имущество са близки на членове на тая комисия, която иска да ме уволни", обяви професорът в интервю. 

"Не може г-н Кушлев да си позволява да хвърля в публичното пространство твърдения, за които няма доказателства. Той не говори с конкретни имена, но нашата комисия е от пет човека", обяви в парламента шефът на антикорупционната комисия Валентин Николов. Той припомни, че преди време Стоян Кушлев отново се опитал да дискредитира депутатите, но те тогава не реагирали, защото отдали думите му на това, че не е в добро здравословно състояние. 

"Този път обаче няма да му се размине", обяви Николов. "Нали си представяте, ако той остане председател на тази комисия, какво ще се случи с обикновени граждани и фирми", запита депутатът.
В комисията Кушлев цари шуробаджанащина, обяви още Валентин Николов.

"Фактът, че има назначени осем членове на комисията, на които освен заплати се дават и бонуси по усмотрение на председателя и които са негови роднини, е доказателство за това", допълни той. Според него било смешно Кушлев да обяснява, че племеник на съпругата му не била негов роднина.

Осем роднини на проф. Стоян Кушлев са били назначени в оглавяваната от него Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, съобщи "Фокус". В Народното събрание във връзка с обвиненията в шуробаджанащина към проф. Стоян Кушлев и неговата реакция в медиите, председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Валентин Николов предостави доклада с имената на роднините на проф. Кушлев, назначени в оглавяваната от него комисия.

Това са:

1. Бойка Първанова - племенница по линия на съпругата му на длъжност директор на дирекция;
2. Иво Минков - племенник на Кушлев - на длъжност "Началник на политическия кабинет на председателя";
3. Георги Илиев - главен секретар на комисията и втори братовчед на съпругата на председателя;
4. Валентин Маринов - директор на дирекция "Материално техническо обслужване" и съуправляващ с Кушлев в сдружение с нестопанска цел "Царски ловен клуб";
5. Красимир Илков - експерт към дирекция "Материално техническо обслужване" и братовчед на председателя по линия на съпругата му;
6. Деян Иванов - експерт в кабинета му и племенник на съпругата му;
7. Георги Видров - експерт в дирекция „Човешки ресурси" и племенник на съпругата му;
8. Павлин Иванов - директор на дирекцията в Бургас - г-н Кушлев му е кумувал.

Комисията за борба с корупцията изисква писмени отговори от посочените лица за връзката им с Кушлев.


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.02.2011, 17:37

4 Mariana Nikolova | 04.02.201117:40

Крайно време е законите да заработят за всички, срам и позор за нас, че даже и премиера не е наясно даже какво точно вършат слугите на народа
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

3 Rowan | 04.02.201117:35

То да е само там, в министерствата, и агенциите има цели кланове от две десетилетия захапали кокала. Мерак ми е накрая да гризнат дървото, ама ще е в някой друг живот.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.01.2011, 15:01

2 WWW_ORIGINALNI_BE | 04.02.201116:43

лошо е че скоро и баници няма да има какво да се дава ;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.10.2010, 18:24

1 Alben Pastarmadjiiski | 04.02.201116:07

Българина вече е принуден с насмешка да се спомня все по-често много актуарни за нашите управляващи народни мъдрости . Особено актуална за случея е за лудия и баницата.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани