Смени на върха в ДФ "Земеделие" | webcafe.bg
newscafe

Смени на върха във фонд "Земеделие"

Webcafe.bg
01.09.2014, 11:54 (обновена 01.09.2014, 12:41)
Тъмраш

Снимка: © Галя Йотова

Освободени са изпълнителният директор на фонда и двама от заместниците му

Трима от четиримата шефове в ДФ "Земеделие" са сменени в петък. Официално в края на седмицата стана ясно, че изпълнителният директор Атанас Добрев е отстранен, а на негово място е назначена Лозана Василева. Добрев пое поста в средата на юли сред серия скандали между предишното ръководство на фонда и министъра на земеделието в кабинета "Орешарски" Димитър Греков.

Освен него са сменени и двама от тримата му заместници, пише в. "Труд".  Освободена е зам. изпълнителната директорка Татяна Ангелова, която досега отговаряше за държавните помощи и програма САПАРД. Тя не е присъствала на заседанието на Управителния съвет на фонда, на което е взето решението, но е информирана след това за освобождаването си. "Не мога да кажа защо моето отстраняване не бе съобщено на сайта на фонда. Аз съм в почивка, надявам се да науча повече в понеделник", казва Ангелова. На нейно място е назначена Иванка Багдатова, която до момента отговаряше за "Инвестиционно кредитиране" в централата на фонд "Земеделие" в София.

Освободен е Николай Дачев, който досега се грижеше за директните субсидии за ниви, плащани от ЕС. Неговия пост ще поеме Живко Живков, който беше шеф на областната дирекция на фонд "Земеделие" във Велико Търново до януари 2014 г.

Не е освободена единствено Атидже Алиева-Вели, която отговаря за Програмата за развитие на селските райони. Към момента няма яснота какви са причините за промените в ръководството.

Oще: атанас добрев  атидже алиева-вели  добрев  дф "земеделие"  живко живков  земеделие  иванка багдатова  мзх  министерство на земеделието  николай дачев  промени  ръководство  татяна ангелова 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани