Изпратихме 2011 и Първанов | webcafe.bg
newscafe

Изпратихме 2011 и Първанов

Webcafe.bg
01.01.2012, 12:26 (обновена 01.01.2012, 12:37)
георги първанов, парад

Снимка: © Sofia Photo Agency

„Нека надмогнем болката с повече вяра и мъдрост, да съберем сили да надвием пошлостта и агресията", каза Първанов

Благодаря ви за разбирането, доверието и подкрепата през тези десет години. За мен наистина беше чест. Това каза президентът Георги Първанов в последното си новогодишно обръщение като държавен глава.

„Изтичащата 2011 година беше трудна за нас, българите, за Европа и света. И затова в празничните послания, не само на държавни и политически лидери, присъстваха може би повече от всякога съчувствието и солидарността, съпричастността към онези, които пострадаха най-силно от кризата. Но освен от съпричастност, хората се нуждаят и очакват честна оценка и верни, лидерски държавнически решения, с които нацията да излезе по-единна и най-вече - по-силна от изпитанията”, каза президентът Георги Първанов.

"В миговете на приятно суетене около късметите и даровете си струва да си спомним писаното от поета Любомир Левчев: за мистиката да си едновременно „малък и голям, играчка и звезда, подарък и дарител.Не скъпите подаръци, а вярата и обичта са най-ценното, което любимите ни хора чакат от нас и то не само в празничните дни", каза президентът.

„Нека надмогнем болката с повече вяра и мъдрост, да съберем сили да надвием пошлостта и агресията. Да се заредим с надежда, че и най-тъмните предсказания ще останат само предупреждения. В духа на изконни традиции да даряваме близките си с доброта и грижа, с пожелание домовете и сърцата ни да бъдат отворени за човечността през цялата година, да имаме по-добри бъднини”, пожела държавният глава.

Oще: георги първанов  президент 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани