Филмът свърши. Приключихте ли с пуканките | webcafe.bg
newscafe

Филмът свърши. Приключихте ли с пуканките

Webcafe.bg
03.09.2012, 19:41 (обновена 03.09.2012, 20:20)
Огнян Донев, Любомир Павлов

Донев-Павлов вече на дистанция от медиите (си)

Филмът, наречен "Как да си напазаруваме медии", свърши. Приключихте ли с пуканките?

Три месеца, след като бяха повдигнати обвиненията на бизнесмените Огнян Донев и Любомир Павлов, те вече са на (къса) дистанция от доскорошната си собственост - Медийна група България Холдинг. Те я придобиха в края на 2010 г. от германската медийна група ВАЦ.

В кратко съобщение от компанията, която издава "Труд",  "24 часа", "168 часа" и още няколко по-малки издания, се казва, че тя ще бъде управлявана от журналисти - Венелина Гочева, досегашен вицепрезидент на МГБХ, поема поста управител на всички компании в групата.

Редакционната политика на изданията ще бъде ръководена от журналистически борд с председател Венелина Гочева и членове главните редактори на вестниците „Труд" - Светлана Джамджиева, „24 часа" - Данка Василева, "168 часа" - Борислав Зюмбюлев, както и ръководителите на останалите издания на групата.

Досега Гочева беше член на издателския борд. В него влизаха още журналистката Диляна Грозданова - съпруга на Любомир Павлов, и журналистът Никола Кицевски, бивш първи  зам.-главен редактор на "Труд".

Това е очаквана прелюдия към сделка за изданията, която към настоящия момент няма как да бъде обявена заради запора върху акциите на Донев и Павлов, наложен от прокуратурата.

Dnevnik.bg и Mediapool.bg съобщават за регистрираната на 20 август от Гочева фирма "Нюз Про" ООД. Съдружник й е бившият изпълнителен директор на "Феста холдинг" Димитър Димитров.

Предметът на дейност на дружеството е рекламна, информационна, програмна, импресарска и маркетингова дейност, издателска, предпечатна и печатна дейност, сделки с интелектуална собственост и други.

Кои ще са новите собственици

Които да са новите собственици, всички пътеки водят все към едни и същи интереси. Въртят се едни и същи имена: съсобственикът в ПИБ Цеко Минев, мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, компанията за алкохол "Винпром Пещера".

Технологията за придобиване, която да ги скрива от обществото, е известна. През инвестиционен фонд, регистриран в чужбина - най-добре в офшорни зони на ЕС.

Огнян Донев и Любомир Павлов заедно с австрийските си партньори  Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Руц купиха "Медийна група България Холдинг" преди повече от година от немската група ВАЦ. Сделката стана със заем от "Уникредит Булбанк".

След това отношенията между съдружниците се обтегнаха, след като Донев и Павлов станаха мажоритарни собственици. Германецът Даниел Руц се оттегли, а австрийският бизнесмен Хабсбург и Грозев заведоха дела срещу бившите си съдружници.

Oще: 24 часа  борд  венелина гочева  издания  любомир павлов  медии  огнян донев  сделка  труд 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани