Румен Петков пише до Конгреса и Сената на САЩ за посланик Уорлик | webcafe.bg
newscafe

Румен Петков пише до Конгреса и Сената на САЩ за посланик Уорлик

Webcafe.bg
09.03.2011, 14:19 (обновена 09.03.2011, 16:59)
Румен Петков

Снимка: © БГНЕС

Като реакция на писмото му Петков очаква Уорлик да бъде командирован в САЩ и да му възложат да работи активно с българската диаспора, за да се минимизират щетите за САЩ

Бившият вътрешен министър и депутат от БСП Румен Петков прати писмо до четирима американски конгресмени и 15 сенатори за поведението на посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

Поводът за писмото е отнетата му американска виза и посоченият от Уорлик мотив, че срещу Петков тече разследване. Петков напомни, че три месеца и половина чака отговор от дипломата къде и на каква тема се води разследването.

В писмото до американските институции Румен Петков посочва, че има документи от българските компетентни органи, че разследване и производства на територията на България срещу него не се водят. "Уважавам и ценя САЩ като велика сила и партньор на България, но това не означава, че ще допусна някой да ме клевети и злепоставя неаргументирано", заяви депутатът.

Като реакция на писмото му Петков очаква Уорлик да бъде командирован в САЩ и да му възложат да работи активно с българската диаспора, за да се минимизират щетите за САЩ.

"Очаквам, че САЩ са много сериозна държава, че те преценяват, че ежедневните прояви на Уорлик нанасят щети на авторитета им, и ще му дадат възможност да работи на българо-американския фронт четири, пет, шест месеца на територията на самите Съединени щати", каза той пред журналисти в кулоарите на парламента.

"Разтревожен съм и от отказа на г-н Уорлик да отговори пропагандирал ли е пред български граждани легитимирането, узаконяването на продажбата и употребата на т.нар. мека дрога с аргумента, че и той самият я е употребявал като млад", пише още Петков.

В писмото си той пита и дали е политика на САЩ енергично да подкрепя публични личности, в това число политически фигури, които са отказали да декларират свои източници на приходи, хонорари от порядъка на 30 хиляди долара, визирайки министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По повод участието на Уорлик в телевизионния сериал "Стъклен дом" Петков коментира: "Ако започна да следя всичките му изяви, този многотомник няма кой да го чете. Аз съм щрихирал основни моменти в неговото поведение, без да имам претенциите, че съм изредил всичко."

Oще: виза  конгрес  посланик  румен петков  сащ  сенат  уорлик 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.03.2011, 14:22

3 phreak | 17.05.201111:44

То по-голям боклук от Петков има ли ? де*а и скапаняка му , малко съсипа държавата ама и продължава да мрънка бе... много е нагъл значи, мазна свиня Смее се Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.07.2010, 00:22

2 bohich | 09.03.201116:12

Румене, Румене, на високо си се прицелил, да не стане беля...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 09.03.201115:44

Тоя е най-добре да замълчи, че ако започнат да му излизат кирливите ризи и до затвора няма да стигне. Нямам пред вид очистване, а съд - около тоз човек има толкова много *айна и *овна, че и цял човешки живот не би стигнал и на най-експресния съд да ги изрови.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани