Всеки втори българин смята, че животът му за последната година се е влошил, а 66 на сто - че премиерът Бойко Борисов трябва да предприеме промени в правителството | webcafe.bg
newscafe

66 на сто чакат от Борисов да смени министри

Webcafe.bg
25.07.2010, 15:59 (обновена 25.07.2010, 17:01)
Симеон Дянков

Снимка: © БГНЕС

34% от анкетираните от Барометър инфо очакват от премиера Борисов да смени най-напред финансист №1 Симеон Дянков...

Всеки втори българин смята, че животът му за последната година се е влошил, а 66 на сто - че премиерът Бойко Борисов трябва да предприеме промени в правителството. 

Такива са данните от проучване на "Барометър инфо" за обществените нагласи след първата година на управление на ГЕРБ, проведено миналата седмица по телефона сред 1011 души.

Всеки втори смята, че животът му през последната година се е влошил и икономическата криза се отразява и на семейството му, каза днес Николай Николов - координатор в социологическата агенция.

Близо 31% са отговорили отрицателно на въпроса "Правителството придържа ли се към предизборните си ангажименти", а други 20 на сто смятат, че по-скоро отговорът е "не".

Повече от 66 процента от анкетираните смятат, че трябва да има персонални промени в кабинета Борисов. На въпроса кои министри трябва да бъдат сменени, първите пет посочени имена са на Симеон Дянков (34 процента), Тотю Младенов (близо 25 процента), Трайчо Трайков (над 22 процента), Николай Младенов (над 15 процента) и Божидар Димитров (близо 11 процента).

По думите на Николов причината в "първата петица" да са членове на икономическия правителствен екип е, че тези министри работят по политиките, свързани пряко със стандарта на живот на хората.

Близо една трета от анкетираните смятат, че акциите на МВР са по-скоро показни, а над 26 процента стоят зад тезата, че са изцяло показни.

В отговор на въпроса "чувствате ли се по-сигурен след акциите, които проведе МВР" отговор "да" са дали 8 процента, "по-скоро да" - 6 процента, "по-скоро не" - 27 процента, "не" - 31 процента", а останалите - не могат да преценят.

Над половината - 55 процента, от анкетираните не подкрепят идеята за увеличаването на трудовия стаж и възрастта за пенсиониране.

Обществото е раздвоено по въпроса "има ли политически проект, обвързан с президента Георги Първанов". Една трета са тези, които не могат да преценят, а също толкова казват "да" или "не".

Oще: акции  бойко борисов  кабинет  криза  мвр  министри  проучване  симеон дянков  управление 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани